Video

Wagenbouwers van Brabantsedag in nood, burgemeesters schieten te hulp

20 februari 2022 om 10:39 • Aangepast 21 februari 2022 om 09:54
nl
Vele kleintjes maken ook een grote. Onder die noemer slaan burgemeesters van zes gemeenten, die allemaal een geschiedenis in Heeze-Leende hebben, de handen ineen om de wagenbouwers van de Brabantsedag financieel te ondersteunen.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De Stichting Vrienden Wagenbouwers is begonnen met een crowdfunding, omdat het evenement vanwege corona al twee jaar niet door kon gaan. Al meer dan 50 jaar trekt een stoet van prachtig versierde wagens op de laatste zondag van augustus door de straten van Heeze. Het evenement trekt 40.000 bezoekers. De kosten voor de bouwers zijn doorgegaan, maar de zestien bouwgroepen hebben geen of minder steun gekregen van sponsors.

De stichting heeft zes burgemeesters zo ver gekregen dat ze een filmpje hebben opgenomen met de oproep om de bouwers te sponsoren. Het gaat om de huidige burgemeester van Heeze-Leende, Paul Verhoeven, Jack Mikkers van Den Bosch, Jos van Bree van Geldrop-Mierlo, Wilma van der Rijt van Brunssum, Hans Verheijen van Sittard-Geleen en Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas. Zij zijn allemaal werkzaam (geweest) voor de gemeente Heeze-Leende.

De laatste keer dat de zestien bouwgroepen hun prachtige creaties konden showen was voor corona, in 2019. Er waren toen 2000 acteurs die met hun wagens voor een theaterspektakel zorgden. De groep Ge Wit 't Oit Noit Nie won toen met 'Storm van Ramptoerisme'. De pers- en publieksprijs ging naar vriendenkring Ietskes Schif, die hadden hun wagen 'Gevlucht uit Kamp Vught' gedoopt.

Doneren kan vanaf 1,50 euro onder het motto vele kleintjes maken ook een grote.

Burgemeester Jack Mikkers legt uit waarom hij deze actie zo belangrijk vindt:

Wachten op privacy instellingen...

Een impressie van de Brabantsedag in 2019:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.