Geen klein maar héél Fijnfisjenie met Christel, Jordy én (thuis)publiek!

24 februari 2022 om 11:07
nl
Reken maar van yes dat het presentatieduo Jordy Graat en Christel de Laat er ook dit jaar weer een kei gezellig Fijnfisjenie Café van gaan maken tijdens carnaval. Zeker nu ze dat fisje tóch met publiek erbij kunnen vieren. En vlak de kijkers thuis niet uit. Juist de slappe klets van het thuispubliek zorgt volgens het duo voor de jus! Kijken dus, van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart iedere avond om kwart voor acht live bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Ze zijn er klaar voor, hebben er zin in en staan in de startblokken. Beter gezegd: te trappelen! Zeker nu de deuren van het Fijnfisjenie Café op de valreep tóch open mogen voor het publiek, iets waar Christel al stiekem op hoopte.

“Wij zijn zó ont-zet-tend blij, het mooiste carnavalscadeautje dat er is. Want het was vorig jaar zonder publiek ook echt een superleuk fisje, maar we hebben de mensen natuurlijk wel ontzéttend gemist”, vertellen Jordy en Christel.

Thuis weer lekker meedoen
Toch spelen de kijkers thuis ook deze carnaval een belangrijke rol met hun hilarische berichtjes, foto’s, telefoontjes en carnavalsverhalen. “We hebben zóveel leuke en lieve reacties gehad op het Kleinfisje van vorig jaar. Dus we hopen dat de mensen thuis weer net zo lekker meedoen en ons gaan bellen en appen. Maar dat gaat helemaal goedkomen”, weten Christel en Jordy zeker.

Zoals gezegd, staan Graat en De Laat in de startblokken voor het vierdaagse fisje. Daar hebben ze zich ieder op hun eigen manier op voorbereid. Jordy: “Ik ben al weken flink aan het trainen in de sportschool. Om wat kilo’s af te vallen en scherp en fit te worden, zowel fysiek als in mijn hoofd. Dat moet, anders kun je me op zondag opvegen.”

Jordy’s figuur? Prima, vindt Christel
Christel loopt hem flink te stangen met dat sportschoolgedoe: “Hahaha, ik probeer hem inderdaad wel op de kast te krijgen. Wie gaat er nou trainen voor carnaval?! Mij niet gezien, ik train nog geen meter, doe het puur op de adrenaline. Wat mij betreft heeft Jordy het ook niet nodig trouwens. Ik vind zijn figuur prima, haha”.

In het oergezellige Fijnfisjenie Café is het vier dagen lang een komen en gaan van artiesten, maar wat kunnen de kijkers thuis nog meer verwachten? “Van alles! We hebben beelden van de optochten van de afgelopen jaren, van de Fijnfisjenie Café’s, er komen gasten langs, er is muziek en voor de rest breien we alles aan elkaar met een hoop slappe klets. Het is één en al carnaval dat de klok slaat. Maar dat kan ook niet anders natuurlijk op dé carnavalszender van Nederland!”

Ontzettende lol met elkaar
Jordy en Christel zijn zo flexibel als elastiek en inmiddels totaal op elkaar ingespeeld. Het presenteren van het Fijnfisjenie Café hangt dan ook aan elkaar van improvisatie: er is niets ingestudeerd. “Daar moeten we het van hebben. Juist het niet-ingestudeerde zorgt ervoor dat we oprecht ontzettende lol hebben met elkaar. We gaan daar gewoon staan en reageren spontaan op wat er op dat moment gebeurt”, legt het duo uit.

Het is Jordy en Christel daarbij maar om één ding te doen: de carnavalsvierders in het Fijnfisjenie Café én de mensen thuis de échte carnavalskriebels bezorgen. “Als je ook maar een beetje carnavalsgek bent en op zoek bent naar dat typische gevoel: dan moet je bij het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant zijn!”

Fijnfisjenie Café live
Je ziet het Fijnfisjenie Café van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart iedere avond van 19.45-21.30 uur live bij Omroep Brabant: Ziggo-kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en op KPN-kanaal 507. Terugkijken kan ook op onze mediapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.