3 Uurkes Vurraf editie 2022: nóg leuker om thuis naar te kijken!

22 februari 2022 om 19:43 • Aangepast 22 februari 2022 om 20:12
nl
Arthur Marres (52) hoofd evenementen bij Omroep Brabant en twintig jaar producer van 3 Uurkes Vurraf, is met zijn team al maanden bezig met de voorbereidingen van het grootse carnavalsfeest. En dolgelukkig dat er op de valreep tóch publiek bij kan zijn: “Het wordt voor de mensen thuis alleen maar nóg leuker om te kijken!”.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Wat 33 jaar geleden begon met een handjevol artiesten en een ‘plukje publiek’ is uitgegroeid tot dé aftrap van het Brabantse carnaval en niet meer weg te denken van de carnavalskalender. “We hadden de laatste reguliere editie acht-tien-duizend aanvragen voor 3 Uurkes. Dan weet je het wel”, vertelt Arthur.

Hectische dagen
Dat het vrijdag 25 februari helemaal losgaat, staat voor hem vast. “We hebben er allemaal zo’n zin in. Het was wel even hectisch de afgelopen dagen, maar we zijn ontzettend blij dat we er, juist in dit jubileumjaar, samen met de kijkers thuis weer een echte, onvervalste 3 Uurkes Vurraf van kunnen gaan maken!”

Aan die uurkes zijn máánden van voorbereiding voorafgegaan. Arthur: “Zowel bij de voorbereiding als uitvoering is een groot team van technische en creatieve mensen van Omroep Brabant betrokken. Het begint met brainstormen en de grote lijnen uitzetten tot en met een enorm draaiboek waarin alles van minuut tot minuut is vastgelegd. Iedereen weet precies wat er wanneer staat te gebeuren en wat hij of zij moet doen.”

Zien feesten, doet feesten
Het online 3 Uurkes Vurraf vorig jaar was een grandioos succes met honderdduizenden tv-kijkers en maar liefst 750.000 kijkers op Facebook, maar het kan altijd beter, volgens Arthur. “We hebben ontdekt dat vooral de huiskamerbeelden met al die feestende mensen thuis voor hét gevoel van hier zorgen.

De lol en het plezier spatten echt van het scherm. Zoals de vader in bananenpak die met zijn drie kinderen in polonaise door de woonkamer loopt, geweldig! Zien feesten, doet feesten, dat werkt gewoon aanstekelijk. Het thuispubliek speelt ook dit jaar dus weer een belangrijke rol in de uitzending van 3 Uurkes.”

Technisch huzarenstukje
Er wordt 25 februari een live-verbinding gemaakt met driehonderd Brabantse huiskamers, die te zien zijn op een grote Zoomwand (een videoscherm) achter het podium van de artiesten. “Dan moet je denken aan een videoscherm zoals we dat kennen van het tv-programma ‘Even tot hier’. Daar komt wel wat bij kijken en kun je rustig een technisch huzarenstukje noemen. We zijn die dag niet voor niets met een crew van zo’n zeventig man aan het werk”, legt Arthur uit.

En de artiesten natuurlijk, want zonder hen geen 3 Uurkes Vurraf. “We hebben de Alpenzusjes, Lamme Frans, Johnny Purple, Vieze Jack, Peter Selie, Jan Biggel, de Lawine Boys om er maar een paar te noemen. We staan met z’n allen in de startblokken en gaan ervoor zorgen dat de stemming er thuis goed in komt te zitten. Kijken dus!”

Je ziet ‘ 3 Uurkes Vurraf’ vrijdagmiddag 25 februari vanaf 15.00 uur bij Omroep Brabant. Heb je het gemist? Om 19.45 uur wordt de uitzending herhaald! Je vindt Omroep Brabant op Ziggo-kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en op KPN-kanaal 507. Of kijk de programma’s terug op onze mediapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.