Slapen in de kroeg? In dit huis mét bruin café mis je niks van carnaval

27 februari 2022 om 10:00 • Aangepast 1 maart 2022 om 11:51
nl
Voor de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van carnaval is slapen in de kroeg een droom die uitkomt. Maar slapen recht boven een café is óók ideaal. Dit huis inclusief bruin café staat te koop in het hartje van Sint-Oedenrode. "Het huis is al honderd jaar een café dus de carnavalssfeer krijg je er zeker."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Aan de Borchmolendijk 11 in Sint-Oedenrode staat 'De Kroeg' inclusief bovenwoning te koop op Funda voor 799.000 euro. De karakteristieke bar en het rode behang geven de uitstraling van een ouderwetst bruin café. Het pand stamt uit 1920.

Het bruine café 'De Kroeg' in Sint-Oedenrode (foto: Best Housing).
Het bruine café 'De Kroeg' in Sint-Oedenrode (foto: Best Housing).

"De ruimte op de begane grond is al meer honderd jaar een kroeg", vertelt Karin Bouwdewijns, de eigenaar van het pand. "Mijn toenmalige man en ik hebben ook in het café gestaan."

'De Kroeg' is niet de enige naam die het café heeft gehad. "In onze tijd heette het café 'Het Pumpke' omdat de eigenaar vóór ons een café en een benzinepomp had." Karin is de eigenaar van het pand maar in het café hebben vanaf 2006 verschillende uitbaters gezeten.

Met haar ex-man Edwin Gordijn (midden) runde Karin 'Het Pumpke' (foto: Karin Bouwdewijns).
Met haar ex-man Edwin Gordijn (midden) runde Karin 'Het Pumpke' (foto: Karin Bouwdewijns).

"We verkopen het hele pand dus de toekomstige eigenaar kan iets doen met het café maar begane grond is ook geschikt voor een winkelruimte. Alleen wonen in de bovenwoning is ook een optie want de huidige uitbaters kunnen in het café blijven." En dan woon je erg gezellig verzekert ze. "Er is een carnavalsvereniging verbonden aan het café dus de carnavalssfeer is zeker aanwezig."

"Van een bouwval omgetoverd tot een mooi woonhuis."

Toch heeft Karin naast jaren werkplezier ook fijn gewoond in het woonhuis boven het café. "Ik woonde met mijn gezin een paar jaar in de bovenwoning, die we van een bouwval hebben omgetoverd tot een mooi woonhuis."

Zo heeft de familie een houten visgraat vloer gelegd op de eerste verdieping en een massieve eiken vloer op de tweede verdieping. De woonkamer en keuken wordt gescheiden door en suite deuren.

Foto: Best Housing
Foto: Best Housing

Het huis heeft vijf slaapkamers waaronder een ruime master bedroom. De wc op de eerste verdieping heeft naast een normaal toilet ook een urinoir en de kleurrijke betegelde badkamer springt in het oog. Maar dat is niet alles wat het huis te bieden heeft want het huis heeft een ruim dakterras.

Foto: Best Housing
Foto: Best Housing

De toekomstige eigenaar moet wel goed kunnen doorslapen want het is in de late uurtjes feest in het café. Mee feesten kan een goede optie zijn voor de fanatieke carnavalsvierders.

Lees hieronder de eerdere verhalen over bijzondere huizen die te koop staan in Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!