Video

Bavaria's biertankwagens rijden bijna non-stop met carnaval voor de deur

24 februari 2022 om 08:27 • Aangepast 24 februari 2022 om 13:04
nl
Ze werken bij Bavaria in Lieshout nog net niet de klok rond, maar vanaf vrijdag gaat er nog een tandje bij. Sinds de overheid liet weten dat carnaval kan doorgaan, staan de tankwagens bij de bierbrouwer nauwelijks meer stil. Er wordt al dagenlang op volle kracht gewerkt om de horeca van bier te voorzien.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Rob Windt is een van de chauffeurs die de kroegen moeten bevoorraden. Hij rijdt op één dag zes tot twaalf adressen af. En ook tijdens carnaval kan hij samen met zijn collega's vol aan de bak. "We rijden dan met twee ploegen", zegt hij. "De dagploeg rijdt van zes uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds en de nachtploeg rijdt ook weer van zes tot zes.”

Bij de persconferentie vorige week dinsdag zaten ze bij Bavaria met zijn allen op het puntje van de stoel. “We hebben er samen naar gekeken. Na afloop zijn we meteen rond gaan bellen", vertelt Niels van de Sande, horecamanager bij Bavaria.

"We dachten in november al dat carnaval door zou gaan."

Van servicemonteur tot kantoorpersoneel: wie maar kon, sprong bij om afspraken te maken met horeca-ondernemers. “Servicemonteurs gaan mee met collega’s die voor evenementen de bezorging moeten doen, de mensen van de binnendienst helpen bij de planning voor tankbier.” Hij lacht als hij zegt: "We hebben hier intern laten zien dat carnaval een feest van verbroedering is.”

Helemaal onverwacht kwam de regeringsboodschap niet, geeft Van de Sande toe. “We dachten in november al dat carnaval door zou gaan. Daar hebben we binnen het bedrijf wel wat mensen van moeten overtuigen, maar het betekent nu dat we er veel voordeel van hebben, want we waren voorbereid.”

"Als alles loopt, zou het zomaar kunnen dat ik zelf ook nog even op stap ga."

Dat komend weekend ook veel andere coronamaatregelen in de horeca zouden vervallen konden ze niet weten. “Al met al hebben we het druk genoeg. We proberen ieder gaatje in de planning te vullen.”

Of hij zelf dit weekend nog genoeg energie heeft om carnaval te vieren laat hij nog in het midden. "Als alles loopt, zou het zomaar kunnen dat ik zelf ook nog even op stap ga."

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

Chauffeur Rob Windt levert bier af.
Chauffeur Rob Windt levert bier af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.