Schoten gelost omdat verdachte niet uitstapte toen politie dat riep

23 februari 2022 om 19:01 • Aangepast 24 februari 2022 om 17:07
nl
De waarschuwingsschoten op de Midden-Brabantweg in Kaatsheuvel werden dinsdag door de politie gelost omdat een van de mannen die agenten wilden aanhouden de aanwijzigingen van de politie niet opvolgde. Dat meldt een politiewoordvoerder woensdag. Het vermoeden bestond volgens hem dat de mannen die over de Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel reden in het bezit waren van een vuurwapen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In zo'n geval benaderen agenten verdachten volgens de zogenoemde 'uitpraatprocedure', legt de woordvoerder uit. "Politieagenten richtten hun vuurwapens op de auto waarin de twee zaten en sommeerden hen met de handen hoog uit te stappen. Toen een van de twee mannen niet luisterde, werden twee waarschuwingsschoten gelost."

Even eerder had de politie een melding gekregen van iemand die een auto had zien rijden met daarin twee mannen met een vuurwapen. Toen agenten de auto die voldeed aan de omschrijving van de melder zagen rijden, maanden ze de bestuurder te stoppen. Vervolgens werd de speciale procedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten gestart.

Uiteindelijk bleek er volgens de politie geen vuurwapen in de auto te liggen. Omdat er verder geen verdenkingen waren tegen de twee, werden zij dinsdagavond vrijgelaten. Het gaat om twee Belgen, aldus de woordvoerder.

LEES OOK: Politie lost schoten bij arrestaties op Midden-Brabantweg bij Kaatsheuvel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.