Video

Toreador Wilbert Pigmans breekt zijn been... net voor carnaval

23 februari 2022 om 20:52 • Aangepast 24 februari 2022 om 10:47
nl
Het is zoiets als een blinde piloot of een slager met een matige oog-handcoördinatie: een toreador met een gebroken been. Onhandig en levensgevaarlijk. Toch is dat precies wat Wilbert Pigmans meemaakt. De Bossche zanger, die in 2020 een monsterhit scoorde met De Toreador, ging afgelopen maandag door zijn onderbeen. En dat vlak voor carnaval: "De timing is zeker niet best."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het ging mis bij platenlabel Berk Music in Eindhoven, waar Wilbert een platina award mocht ophalen voor 17,5 miljoen streams van De Toreador op Spotify. “Ik was zo vrolijk om iedereen weer te zien en zo blij met die prijs, dat ik een vreugdesprong maakte. Bij het landen hoorde ik een krak en lag ik ineens op de grond.”

En dus paniek in de tent, want carnaval. Diezelfde middag bracht zijn vriendin hem naar het Catharina Ziekenhuis. “Toen ik een zuster tegen de dokter hoorde zeggen dat hij het nieuws nog maar niet aan mij moest vertellen, wist ik genoeg.”

"Hoeveel verpleegsters ik aan m'n bed heb gehad? Een stuk of 30!"

De diagnose: een gebroken onderbeen. Het gevolg is een lange, pijnlijke nacht op een nuchtere maag vanwege de aanstaande operatie onder narcose. Maar de hulptroepen van het ziekenhuis zetten alle zeilen bij en dinsdagmiddag ging de Bossche zanger al onder het mes. Rond die tijd wist inmiddels al het verplegend personeel van de afdeling welke bekende Brabander een van de bedden bezet hield.

Wilbert maakt er maar het beste van. “Aan het einde van de middag heb ik natuurlijk nog liggen zingen voor die verpleegsters. Hoeveel ik er aan m'n bed heb gehad? Een stuk of 30!”

Met een pin in zijn onderbeen 'om akelig van te worden' én de mededeling dat hij mobiel genoeg is om te staan, mag Pigmans vervolgens naar huis. Dolgelukkig. “Die pin zorgt ervoor dat ik toch op het podium kan staan. Doen waar ik blij van word: zingen, de mensen vermaken. Eindelijk.”

“Ik heb mezelf wel afgevraagd of er een vloek op rustte."

Eindelijk. Dat hoge woord is eruit. Want het zat de zanger de afgelopen jaren niet mee. Het daverende succes van De Toreador wordt op de voet gevolgd door het begin van de coronacrisis. In één klap worden 160 geboekte optredens door de plee gespoeld.

“Toen heb ik mezelf wel afgevraagd of er een vloek op rustte. Als die optredens waren doorgegaan, waren al m'n dromen al uitgekomen. Toch was het mentaal zwaarder. M'n hobby werd me afgenomen en in zekere zin had ik daardoor geen leven meer.”

"Ik ga zingen. Desnoods door drie securitygasten gedragen op een brancard."

De persconferentie van 15 februari veranderde alles. Het nieuws dat de coronamaatregelen grotendeels worden opgeheven, zette het hart van Pigmans meteen in lichterlaaie. “Ik schoot zowat door het dak. Ik kan eindelijk weer door met waar het toen zo plotseling ophield.”

De succeszanger wil maar zeggen: dat gebroken onderbeen kan er nog wel bij. Hij had zich sowieso door niets of niemand laten tegenhouden. Zingen en vermaken, te beginnen met 3 Uurkes Vurraf op vrijdag.

“Kippenvel als ik daaraan denk. Ik kijk er enórm naar uit. Ik heb 21 boekingen staan met carnaval en begin én eindig altijd met De Toreador, dus die ga je 42 keer horen. Desnoods door drie securitygasten gedragen op een brancard.”

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK:

Megacarnavalshit De Toreador van Wilbert Pigmans bestormt de hitlijsten

'Het is geweldig, iedereen zingt mee!', Toreador-zanger Wilbert kan geluk niet op na scoren megahit

Bekijk hier nog eens het optreden van Wilbert tijdens 3 Uurkes Vurraf in 2020.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.