Kat Snacky is na acht jaar weer thuis: 'Hij reageerde meteen op mijn stem'

25 februari 2022 om 08:00 • Aangepast 25 februari 2022 om 13:13
nl
Het was een emotioneel weerzien voor Amy (47) uit Tilburg en haar kat Snacky. Het beestje liep acht jaar geleden weg van huis na een storm. Het baasje dacht zijn geliefde huisdier nooit meer terug te zien. Toch vond een stichting in Tilburg Snacky terug. En de kat blijkt het baasje nog niet vergeten te zijn.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

"Na een storm en veel onweer liep Snacky in 2014 weg van huis", vertelt het baasje Amy Stolk Reinprecht. "Ik heb hem daarna niet meer gezien. Ik dacht dat hij zou rondzwerven op straat of bij andere mensen in huis zat." Het was dan ook onverwacht voor de baas toen hij opgebeld werd voor zijn vermiste kat.

"Ze hebben Snacky 16 kilometer verderop teruggevonden."

"Ik kreeg een belletje dat ik Snacky kon ophalen bij Stichting Zwerfkat in Tilburg. Ze hadden hem gevonden in Kaatsheuvel, 16 kilometer verderop. Hoe hij daar is gekomen weten ze niet. Ik was super blij dat ik Snacky terug kon zien. Toen ik hem op ging halen en iets zei, reageerde hij meteen op mijn stem. Het was emotioneel", vertelt het baasje.

De stichting schrijft op Facebook dat Snacky in de vangkooi zat te miauwen wat erop zou wijzen dat hij niet verwilderd is. Snacky zou ook op verschillende plekken gevoerd zijn en hij zou een slaapplek in een schuur hebben gehad waar de kat ook eten kreeg.

"Hij mag bij ons met pensioen."

Inmiddels is Snacky thuis en gaat het goed met het huisdier. "Hij zit in quarantaine om weer even te wennen aan ons huis maar hij is ondertussen 17 jaar dus hij kan bij ons met pensioen."

Amy gaat wel maatregelen nemen om te voorkomen dat ze haar kat weer kwijtraakt. "Vrijdag gaan ze alles opmeten en dan komt er zo snel mogelijk een kattenren in de tuin want we willen hem niet weer kwijt."

Stichting Zwerfkat schrijft op Facebook over de hereniging tussen kat en baas.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!