Liveblog

112-nieuws: dodelijk ongeluk in Hoogeloon • auto in Made in sloot beland

25 februari 2022 om 23:24 • Aangepast 28 februari 2022 om 10:42
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.25

Dit liveblog is gesloten

23.20

Dodelijk ongeluk in Hoogelaan

In Hoogeloon is vrijdagavond een auto tegen een boom gereden. De bestuurder, volgens hulpverleners een jongeman, kwam hierbij om het leven. Het ongeluk gebeurde op de Ingenieur Mettropweg.

LEES OOK: Jongeman overleden na botsing auto tegen boom in Hoogeloon

Na de melding werd onder meer een traumahelikopter ingeschakeld (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
Na de melding werd onder meer een traumahelikopter ingeschakeld (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
22.33

Auto belandt in sloot

Op de Koekoekweg in Made heeft vrijdagavond rond tien uur een automobilist de macht over het stuur verloren. Hij belandde met zijn auto in een sloot. De automobilist raakte niet gewond. Een bergingsbedrijf zal de auto wegtakelen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.43

Ruit vernield in Vught

Wachten op privacy instellingen...
19.30

Fileleed op A2, A67 en A73

Op drie snelwegen in Brabant is de avondspits erg druk geweest. Op de A2 stond er rond zeven uur nog een file van 11 kilometer tussen knooppunt De Hogt en Maarheeze. De vertraging was toen ongeveer 20 minuten. Oorzaak van het oponthoud was een ongeluk bij Valkenswaard. Tegen halfacht waren de ergste problemen voorbij.

Op de A67 stond vanaf Eindhoven in de richting van Venlo al vanaf een uur of halfvijf een file. Op het 'hoogtepunt' was die zeker 12 kilometer lang en bedroeg de extra tijd meer dan een uur. Tegen zeven uur vrijdagavond was de file geslonken tot 5 kilometer. De rechterrijstrook was lange tijd dicht nadat een vrachtwagen met pech kreeg te kampen. Omrijden kon via knooppunt Het Vonderen in Limburg over de A2 en A73. Ook op de A67 was van enige vertraging nog maar nauwelijks sprake.

Ook op de A73 was het tussen vijf en zes aanschuiven. Tussen Rijkevoort en Nijmegen-Dukenburg stond een file, die maximaal 10 kilometer lang was. De oorzaak van het fileleed op deze noord-zuidverbinding, dat tegen halfzeven achter de rug was, was een ongeluk.

18.05

Gaslekkage loopt met sisser af

De gaslekkage, die vrijdagmiddag ontstond aan de Achterberghstraat in Boxtel, heeft geen gevolgen gehad voor particulieren of bedrijven. Dit meldt een woordvoerder van netbeheerder Enexis. Het lek was snel verholpen.

De problemen werden rond kwart over twee gemeld. Volgens Enexis was het lek ontstaan bij het weghalen van een waterleiding. Ook de brandweer werd ingeschakeld. Tijdens metingen bij een appartementencomplex en een parkeergarage in de buurt heeft ze geen gaslucht waargenomen.

Ganzen lieten zich door de gaslekkage aan de Achterberghseweg in Boxtel niet uit het veld slaan (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Ganzen lieten zich door de gaslekkage aan de Achterberghseweg in Boxtel niet uit het veld slaan (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De Achterberghseweg in Boxtel werd na de gaslekkage direct afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De Achterberghseweg in Boxtel werd na de gaslekkage direct afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
17.00

Inbrekers dreigen vrij spel te krijgen

De Tilburgse verzekeraar Interpolis en de politie houden er rekening mee dat de komende dagen meer ingebroken zal worden dan tijdens een 'normaal' weekend. Veel mensen zijn door carnaval niet thuis, er wordt minder gelet op verdachte omstandigheden en het aantal inbraken is de laatste weken al aan het toenemen.

LEES OOK: Veel mensen van huis door carnaval, Interpolis rekent op nog meer inbraken

16.10

Gaslekkage in Boxtel

Tijdens werkzaamheden aan de Achterberghstraat in Boxtel is vrijdagmiddag een gaslekkage ontstaan. Direct werden onder meer brandweer en Enexis ingeschakeld. De brandweer stelde de situatie veilig; personeel van de netwerkbeheerder stopte de gastoevoer. Ondertussen sloten boa's van de gemeente de weg volledig af. Dit zal voorlopig zo blijven

De gaslekkage werd rond kwart over twee gemeld. De brandweer heeft daarop metingen verricht bij een appartementencomplex en een parkeergarage in de buurt, maar geen gaslucht waargenomen.

De plek van het lek wordt afgezet (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek van het lek wordt afgezet (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
13.35

Wildplasser (40) geeft boa kopstoot

Een man van veertig uit Tilburg heeft donderdag op de Haagdijk in Breda een boa van de gemeente een kopstoot gegeven. Dit nadat hij was betrapt op wildplassen. De man weigerde zich te legitimeren en werd agressief. De boa liep een snee in zijn gezicht op en deed aangifte. De man zit nog vast, zo laat de politie vrijdag weten.

Wachten op privacy instellingen...
11.58

Auto tegen boom in Schaijk

Een automobilist is vanochtend aan de Zeelandsedreef in Schaijk tegen een boom gebotst. De bestuurder is volgens een 112-correspondent met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is niet duidelijk.

Foto: Marco van den Broek / SQ VIsion.
Foto: Marco van den Broek / SQ VIsion.
11.53

Man gewond bij gewelddadige beroving

Een man is vrijdagochtend om tien over elf aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Het slachtoffer werd bedreigd en raakte volgens een politiewoordvoerder lichtgewond. De overvaller heeft iets buitgemaakt, maar wat precies is nog niet duidelijk.

De dader is in onbekende richting gevlucht. De politie is met meerdere eenheden in de buurt van de Plejadenlaan op zoek naar hem gegaan. Het gaat om een licht getinte man van tussen de dertig en veertig jaar. Hij draagt een zwarte trainingsbroek, een zwarte hoodie en opvallend rode sportschoenen.

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Automobilist ernstig mishandeld na ruzie over voorrang

Een 48-jarige automobilist is vorig weekend in Etten-Leur ernstig mishandeld door drie mannen. Dit gebeurde na een verkeersruzie, maakte de politie vrijdagochtend bekend. De mishandeling vond plaats op de kruising van de Markt met de Rochussenstraat, rond zes uur zaterdagavond.

Het slachtoffer vertelde dat een man nog probeerde de ruzie tussen hem en het trio te sussen. De politie wil graag met deze man in contact komen.

LEES OOK: Automobilist ernstig mishandeld door drie mannen na ruzie over voorrang

Wachten op privacy instellingen...
11.30

Politie waarschuwt voor inbrekers die 'fijn fisje' willen bederven

Wachten op privacy instellingen...
11.27

Inbreker gepakt in weiland

Agenten hebben donderdagnacht in een weiland aan de Nieuwlandsedijk in Standdaarbuiten een 22-jarige man uit het Zeeuwse Tholen aangehouden. Hij zou, samen met een handlanger, geprobeerd hebben in te breken in een schuur.

De man werd 's nachts om iets over halfvier betrapt door een buurtbewoner. Meteen werd 112 gebeld. Meerdere agenten rukten uit en gingen op zoek naar de inbrekers. In een weiland stuitten ze op één verdachte. Van de tweede inbreker ontbreekt ieder spoor.

10.45

Fietser aangereden in Drunen

Een fietser is vrijdagochtend op het fietspad bij het Steegerf in Drunen geschept door een automobilist. "De fietser en zijn elektrische fiets kwamen een meter of tien verderop terecht", laat een 112-correspondent weten. De man is naar een ziekenhuis gebracht. De auto kwam honderd meter verder tot stilstand. De schade aan de auto is groot.

De auto liep bij de aanrijding in Drunen fikse schade op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto liep bij de aanrijding in Drunen fikse schade op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
10.43

Motorrijder gewond in Breda

Een motorrijder is vrijdagochtend gewond geraakt op de kruising van de Westerhagelaan met de Laaghamlaan in Breda. Hij kwam in botsing met een auto. De automobilist en zijn passagier kwamen met de schrik vrij, maar de auto raakte, net als de motor, zwaar beschadigd. Het kruispunt werd na het ongeluk gedeeltelijk afgezet door agenten. Hoe de aanrijding kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

10.30

Vijf aanhoudingen in centrum Roosendaal

Op de Markt en de Bloemenmarkt in Roosendaal heeft de politie donderdagavond vijf verdachten aangehouden voor onder meer het verstoren van de openbare orde en het beledigen van agenten.

Op de Markt werden twee mannen van 18 uit Willemstad om die redenen aangehouden. Een jongen van vijftien uit Sint Willebrord liep tegen de lamp toen hij bij een café vals geld probeerde uit te geven. Op de Bloemenmarkt werden een man van 19 jaar uit Willemstad en een jongen van 17 uit Roosendaal aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

10.25

Gevaarlijk rijden krijgt een staartje van een half jaar voor man van 21

Gevaarlijk rijgedrag is een 21-jarige man uit Oosterhout donderdag duur komen te staan. Hij moest zich melden op het bureau en daar bleek dat hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf open had staan vanwege meerdere vermogensdelicten. Wanneer hij opnieuw in de fout zou gaan, dan zou hij deze straf moeten uitzitten.

Donderdag was het zover. De man meldde zich op het bureau en vroeg of hij nog wat had openstaan. Die vraag kon de politie vrij snel met een volmondig 'ja' beantwoorden. De man brengt nu de komende zes maanden in de cel door.

08.55

Station Breda even afgesloten geweest

Het station van Breda is tijdelijk afgesloten geweest omdat er iemand met mogelijk een vuurwapen in een trein zat. Volgens een 112-correspondent zou er ook iemand zijn aangehouden, maar is er geen vuurwapen gevonden. Het station is weer vrijgegeven.

De politie laat even later weten dat een man van 30 jaar zich in een trein op het station 'vreemd' gedroeg. Hij zou mogelijk een wapen hebben. Uiteindelijk bleek dit niet het geval te zijn. De man, die geen vaste woon- of verblifplaats heeft, zit nog vast. Hij bleek nog een openstaande straf te hebben.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
06.10

Problemen op A73 na ongeluk

Na een ongeluk bij Cuijk waren er vrijdagochtend wat problemen op de snelweg A73 van Maasbracht richting Nijmegen. Het ongeluk veroorzaakte een kilometerslange file vanaf knooppunt Rijkevoort. Het verkeer moest tot zeven uur rekening houden met een klein halfuur vertraging. Rond zeven uur werd de weg weer vrijgegeven.

17.44

Politie laat 260 verkeersboetes zitten bij controle

Bij een snelheidscontrole in Roosendaal heeft de politie woensdag uit protest voor een betere cao 260 verkeersovertredingen niet bekeurd. Dat is donderdag bekendgemaakt. Tussen twee uur 's middags en halfacht 's avonds passeerden 1367 voertuigen de snelheidslasers langs de Zundertseweg: 22 bestuurders krijgen een boete, maar het merendeel van de overtreders ziet binnenkort dus geen envelop van het Justitieel Incasso Bureau op de mat vallen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!