Stralend weer op komst voor een fijn fisje

25 februari 2022 om 10:02 • Aangepast 25 februari 2022 om 14:46
nl
Het wordt dit weekend en ook maandag uitstekend carnavalsweer. Weerman Raymond Klaassen van Weerplaza kan er kort over zijn: "Zonnig, droog en niet te veel wind." Pas wel even op wanneer je 's avonds of 's nachts een kroeg uit rolt, want in de avond koelt het snel af met in de nachten enkele graden vorst. "Echt wel koud dus", waarschuwt hij. Maar goed daar hebben we natuurlijk allemaal onze Brabantsjaal voor uit kast getrokken.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het weer van vandaag lijkt in de verste verte nog niet op dat van zaterdag en zondag. We hebben te maken met een overgangsdag met plaatselijk een gure bui. Wel nemen de wind en de kans op een bui vrijdag in de namiddag volgens Klaassen al sterk af.

De temperatuur daalt snel waardoor carnavalvierders ook vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag echt even moeten oppassen wanneer ze bezweet de weg naar huis proberen te vinden.

Lenteachtig
Na een koude start ziet de zaterdag er ronduit lenteachtig uit. De zon schijnt flink, de wind krijgt vrijwel geen kans en de temperatuur kan in onze provincie oplopen tot zo'n graad of tien. Zit carnaval in je hart dan is dit het ideale weer om in je mooiste pekske op pad te gaan. En dat geldt wat Klaassen betreft ook voor de zondag en de maandag.

Pas op dinsdag verwacht hij na opnieuw een koude nacht weer bewolking en regen. Dat laatste met name in de ochtend.

Heerlijk weer voor een fijn fisje
Alles bij elkaar werkt het weer dus absoluut beter mee aan een optimaal fijn fisje dan de laatste keer dat we met z'n allen de polonaise konden lopen. Het weer was toen ronduit onstuimig waardoor veel optochten werden afgelast.

Nu gaan vrijwel alle optochten om de welbekende reden niet door. Maar aan het weer zal het niet liggen om er op straat en in de kroeg een fijn fisje van te maken.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!