Liveblog

Coronanieuws: minder nieuwe coronabesmettingen in Brabant

26 februari 2022 om 06:00 • Aangepast 27 februari 2022 om 09:21
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Coronavirus muteerde vaak en zal dat volgens kenners ook blijven doen.
  • 3908 nieuwe coronabesmettingen in Brabant.
  • Grote nachthoreca zien weinig problemen op eerste '1G-avond'.
  • Eerste mensen ontvangen uitnodiging tweede boosterprik.

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

16.00

Minder nieuwe besmettingen in Brabant

In Brabant zijn zaterdag 3908 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er zo'n duizend minder dan gisteren. Toen werden werden er 4997 nieuwe besmettingen geteld.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Aantal nieuwe coronagevallen verder gedaald, meldt RIVM

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is het afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 32.967 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er na correctie 37.568 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 259.907 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 37.130 nieuwe gevallen per dag.

14.00

Sterke daling van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is van vrijdag op zaterdag sterk gedaald. In de ziekenhuizen liggen zaterdag nog 1398 patiënten met het coronavirus, 115 minder dan een dag eerder. Het is de sterkste daling in één dag tijd sinds begin januari, laten de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zien.

Op de intensive cares liggen 169 patiënten met Covid-19, dat zijn er 10 meer dan op vrijdag. 1229 coronapatiënten bezetten op de verpleegafdelingen een bed, 125 minder dan een dag eerder. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt al vier dagen op rij af.

Op de ic's zijn tussen vrijdag en zaterdag 15 nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen, op de verpleegafdelingen 136. Doordat meer mensen de ziekenhuizen mochten verlaten of zijn overleden, is het totale aantal coronapatiënten toch gedaald.

11.00

Coronavirus muteerde vaak en zal dat volgens kenners ook blijven doen

Zondag is het twee jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd aangetroffen in Nederland. De omikronvariant bleek een stuk milder dan de alfa- en deltaversie. Maar het valt volgens kenners niet te garanderen dat een volgende variant weer relatief meevalt. Het zal blijven muteren volgens kenners. "In het algemeen is het wel zo dat als virussen sneller rondgaan, ze meer in de bovenste luchtwegen zitten dan in de longen", legt Ab Osterhaus uit. "Daarop zijn echter ook weer uitzonderingen mogelijk."

03.30

Eerste mensen ontvangen uitnodiging tweede boosterprik

De eerste mensen ontvangen zaterdag een uitnodiging voor een tweede boosterprik tegen het coronavirus. Mensen van 70 jaar en ouder, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige afweerstoornis komen in aanmerking voor de prik. Deze mensen lopen een hoger risico om ziek te worden van een corona-infectie en bovendien neemt bij hen de bescherming van eerdere vaccinaties sneller af dan bij andere groepen.

02.48

Grote nachthoreca zien weinig problemen op eerste '1G-avond'

De eerste stapavond met het nieuwe 1G-testbeleid lijkt geen grote problemen aan de deur op te leveren bij de grote nachthoreca. Vrijdag openden veel grote horecalocaties voor het eerst de deuren voor een ouderwetse club- of feestavond, zonder coronabeperkingen. Voor gelegenheden waar meer dan vijfhonderd mensen samenkomen is wel een negatieve coronatest vereist.

Thumb_stapavond
Thumb_stapavond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!