Belg (57) botst tegen slingerende auto: 'Zijn leven flitste voorbij'

28 februari 2022 om 09:45 • Aangepast 1 maart 2022 om 08:52
nl
Een automobilist (57) uit het Belgische Essen is zondagavond aan de dood ontsnapt toen hij bij Roosendaal tegen een andere wagen botste, die op de verkeerde weghelft was terechtgekomen. De 51-jarige vrouw van de Belg was op dat moment thuis en werd kort na het ongeluk door haar man gebeld: “Ik denk dat zijn leven aan hem voorbij is geflitst."
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ze moet de volgende ochtend nog bijkomen van wat haar man is overkomen. "Het begint een beetje door te sijpelen dat het veel slechter had kunnen aflopen", zegt de Belgische. Ze zouden deze maandag eigenlijk naar een vakantiepark vertrekken. Of dat nog doorgaat, is de vraag.

"Twee jonge vrouwen waren zeer gevaarlijk over de weg aan het slingeren.”

Het ongeluk gebeurde rond acht uur op de Antwerpseweg (N262), de weg tussen Roosendaal en Nispen. “Een van onze drie kinderen was bij mij toen mijn man belde om te vertellen wat hem was overkomen. Hij was op weg naar huis toen hij ineens, vijftig meter voor hem, twee lichten zag opdoemen van een andere auto. Hierin zaten volgens hem twee jonge vrouwen, die, zo hoorde hij later van anderen, al enige tijd zeer gevaarlijk over de weg aan het slingeren waren en op de verkeerde weghelft waren terecht gekomen.”

“Mijn man heeft uit alle macht geprobeerd een botsing te vermijden. Tevergeefs. Het moet behoorlijk beangstigend zijn geweest. Beide auto’s raakten total loss. Mijn man kon gelukkig zelf uit de auto komen, maar hij liep wel een breuk in zijn borstbeen en verscheidene gebroken ribben op."

"Ze hadden alleen een bh en een ochtendjas aan."

De Belg is ter observatie opgenomen in het Amphia Ziekenhuis in Breda. In de loop van de dag moet volgens zijn vrouw duidelijk worden hoe ernstig zijn verwondingen zijn. Volgens Daniëlle, een vrouw die in de buurt woont van de plek waar het ongeluk gebeurde, schuin tegenover haar boerderij, stapte de man razend uit zijn auto.

"Ik hoorde een flinke klap en zag dat de airbag uit zijn wagen was geklapt. Volgens mij waren die meiden aan het spookrijden. Ik schat ze een jaar of twintig. Ze droegen geen gordels en keken redelijk raar uit hun ogen. Ze hadden alleen een bh en een ochtendjas, zo'n dustertje, aan. Ze reden volgens iemand die erachter reed al enige tijd vreemd. Heel de weg lag na de botsing bezaaid met stukken auto. Overigens konden ze allemaal na het ongeluk zelf uit de auto's komen."

In de wagen waarin de vrouwen zaten, vond de politie na het ongeluk cilinders met lachgas en ballonnen. Een woordvoerder van de politie bevestigt verder dat dat de auto van de twee vrouwen volgens verschillende getuigen op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Formeel was geen sprake van spookrijden. Dat kan alleen, zo legt de politie uit, op wegen waar twee rijbanen gescheiden worden door bijvoorbeeld een vangrail of een bomenrij. "Dit soort ongevallen gebeurt niet zo vaak. Maar ongevallen waarbij een tegenligger op de verkeerde weghelft terecht komt gebeuren wel vaker", verduidelijkt een woordvoerder.

"Ik maak me grote zorgen over de vrouwen én hun ouders."

Hoewel de botsing veel erger had kunnen aflopen, leeft de echtgenote van het Belgische slachtoffer mee met de twee vrouwen. “Ik weet niet hoe het nu met hen is, ze zouden helemaal van de kaart zijn geweest. Ik maak me grote zorgen. Ook over hoe hun ouders zich moeten voelen. Ik heb begrepen dat ze carnaval hadden gevierd. En als er alcohol en lachgas is gebruikt, dan is dat levensgevaarlijk geweest.” Volgens de politie was er geen drank in het spel. Wel wordt nog het bloed van de bestuurster van de ene wagen onderzocht of ze onder invloed van iets anders is geweest.

Ondertussen is de inwoner van Essen herstellende in het Amphia. Zijn vrouw: “Ik ben benieuwd hoe hij het er van afbrengt. Ik ga hem vanmiddag flink knuffelen wanneer ik hem ga ophalen. Zelf heb ik amper kunnen slapen. Ik denk niet dat ik één uur aan een stuk de ogen dicht heb gehad."

"Ik ga eens contact zoeken met het park waar we met onze jongste zoon naar toe zouden gaan. Ik heb toch wel schrik, ook voor mijn man, om de weg op te gaan. En mogelijk raakt hij wel zo arbeidsongeschikt dat hij volgende week zijn werk niet kan doen.”

LEES OOK: Lachgascilinders en ballonen in auto van spookrijder

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.