FC Eindhoven-icoon Dragan Thijssens krijgt d'n Opkikker

28 februari 2022 om 17:06 • Aangepast 8 maart 2022 om 11:50
nl
FC Eindhoven-icoon Dragan Thijssens heeft maandag d'n Opkikker gekregen. Een carnavaleske onderscheiding voor een voetballer die geplaagd wordt door pech. Meestal gaat de bokaal naar een speler die kampt met blessures. Maar voor Thijssens ligt het anders: hij moest in november vorig jaar stoppen met voetballen, omdat hij kampt met de spierziekte ALS. Hij wordt dus niet meer beter.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

Dragan kreeg de onderscheiding maandagmiddag uitgereikt tijdens een carnavalsfeestje in café Wildeman in Eindhoven. Een ovatie klonk door de stampvolle zaal, toen Dragan de bokaal van d'n Opkikker kreeg uitgereikt. "Eigenlijk zou ik hem niet mogen krijgen", zei Dragan. "Meestal is de bokaal voor iemand die een blessure heeft die weer overgaat. En ik heb de spierziekte ALS. Maar ik vind het wel een mooie steun in de rug", reageerde de oud-voetballer op de onderscheiding.

"Ik moet af en toe op een krukje zitten om energie te sparen."

Op dit moment gaat het prima, vertelde Dragan: "Ik heb gehoord dat ik de 'langzame variant' heb van ALS. Het gaat goed met me, ik kan wel van het moment genieten." Carnaval vieren dat doet Dragan ondanks zijn ziekte volop en met veel plezier: "Ik moet wel af en toe even op een krukje zitten, om een beetje energie te sparen."

Pascal Maas van FC Eindhoven is een van de mensen die er voor zorgde dat d'n Opkikker dit jaar naar Dragan is gegaan. Hij vindt dit een bijzondere onderscheiding: "Wat er de laatste jaren met hem gebeurd is in- en intriest. De meeste mensen die de bokaal krijgen hebben een blessure. Dragan heeft iets wat niet meer overgaat."

Opvallend: het Dragan droeg op zijn revers een speldje van aartsrivaal PSV. Dat kreeg hij opgespeld door Johan Vlemmix. "Ik ben ook wel voor PSV, we hebben eredivisie en eerste divisie", legt Dragan uit. "Ik hoop ook dat PSV kampioen wordt!"

D'n Opkikker heeft een lijst met illustere voorgangers waaronder onder anderen sterspelers als Ronaldo en Koeman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.