Liveblog

Coronanieuws: 5282 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

1 maart 2022 om 11:47 • Aangepast 2 maart 2022 om 08:50
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Er zijn in Brabant sinds maandag 3137 nieuwe besmettingen geregistreerd.
  • Veel afspraken voor toegangstesten, onder meer vanwege carnaval.
  • Problemen na behandeling met anti-coronamiddel Ronapreve.
  • Landelijk stijgen de opnamecijfers van de Nederlandse ziekenhuizen na vijf dagen van dalingen.

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

16.45

Opnieuw minder nieuwe boosterprikken tegen coronavirus gezet

Iets meer dan 50.000 mensen hebben vorige week een boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Dat is het laagste aantal sinds november. Het aantal nieuwe oppepprikken daalt voor de zevende week op rij.

De vaccinatielocaties van de GGD'en dienden vorige week 52.434 boosterprikken toe, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De week ervoor werden 65.133 versterkende vaccinaties gegeven. In totaal hebben nu bijna 8,9 miljoen volwassen Nederlanders een boosterprik gekregen.

Afgelopen weekend kregen de eerste mensen een uitnodiging voor een tweede boosterprik.

15.35

Meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal

Het aantal nieuwe positieve coronatests is afgelopen etmaal toegenomen. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 36.529 nieuwe gevallen geregistreerd. In de twee voorgaande dagen waren er nog minder dan 30.000 nieuwe coronagevallen.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 45.898 meldingen van positieve tests. Gemiddeld zijn dat er in de afgelopen week 35.128. Het gemiddelde is daarmee voor het eerst in meer dan twee weken gestegen.

15.30

Brabantse cijfers

In Brabant zijn dinsdag 5282 nieuwe besmettingen geteld. Dat zijn er 2098 meer dan maandag.

Wachten op privacy instellingen...
15.15

Daling zet door, afgelopen week zo'n 250.000 coronagevallen

Het aantal nieuwe coronagevallen daalt voor de derde week op rij. In de afgelopen zeven dagen zijn 245.898 positieve tests geregistreerd, het laagste aantal in zes weken tijd. Vergeleken met vorige week nam het aantal bevestigde besmettingen met ongeveer 20 procent af, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal positieve tests daalt vooral onder jongeren. Zo zijn vorige week 31.687 tieners positief getest, ongeveer 40 procent minder dan een week eerder. Bij kinderen onder de 10 jaar daalde het aantal nieuwe gevallen met bijna 35 procent. In januari waren in die groepen juist veel besmettingen. Daardoor zijn veel jongeren voorlopig waarschijnlijk immuun, verklaarde het RIVM eerder. Onder zeventigers is een lichte stijging te zien.

Ook de druk op de zorg neemt af. Afgelopen week belandden 998 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis. Dat is het laagste aantal in vijf weken tijd.

14.30

Nog 150 coronapatiënten op ic's, laagste aantal sinds 18 oktober

Het aantal patiënten met corona op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag gedaald tot 150, het laagste aantal sinds 18 oktober vorig jaar. Dat zijn er 12 minder dan maandag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er nu nog 1408 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 62 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 1258 mensen met corona onder de leden. Dat is een afname van 50 vergeleken met maandag.

In de afgelopen 24 uur werden er 158 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden elf patiënten met corona binnengebracht.

11.48

GGD opent twee pop-upvaccinatielocaties in Breda

Wachten op privacy instellingen...
11.45

Minder coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen

Er liggen dinsdag 178 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen. Dat zijn er een stuk minder dan maandag, toen er 200 coronapatiënten in de ziekenhuizen lagen.

7.40

'Meer mensen met forse inkomensterugval door uitbraak corona'

Veel meer mensen kregen in 2020 met een forse terugval in hun inkomsten te maken vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) waren er 130.000 meer werknemers dan in 2019 bij wie het arbeidsinkomen minstens 10 procent daalde. Vooral flexibele arbeidskrachten en zelfstandigen ging er fors op achteruit, omdat zij minder uren konden draaien, toen de eerste lockdown werd ingesteld en er veel onzekerheid was. Medewerkers in de horeca zijn uiteindelijk het zwaarst getroffen.

6.00

Aantal nieuwe coronagevallen naar laagste niveau sinds januari

Het aantal positieve coronatests daalt voor de derde week op rij. Hoeveel besmettingen in de afgelopen week precies zijn vastgesteld, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

In de afgelopen zes dagen zijn 209.400 positieve uitslagen geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 34.900 per dag. Op zondag en maandag bleef het dagcijfer voor het eerst in ongeveer vijftig dagen onder de 30.000.

Met zo'n gemiddelde zou het weekcijfer dinsdag kunnen uitkomen op 240.000 tot 250.000. Dat zou het laagste aantal sinds begin januari zijn. Vergeleken met vorige week zou het neerkomen op een daling van ongeveer 20 procent. Toen kreeg het RIVM 310.144 meldingen van bevestigde besmettingen, en nog een week eerder 493.055.

5.30

Veel afspraken voor toegangstesten, onder meer vanwege carnaval

Nu mensen een negatieve uitslag van een coronatest nodig hebben om grote evenementen te kunnen bezoeken, stijgt het aantal afspraken bij de commerciële teststraten. Vorige week werden 372.000 afspraken voor toegangstesten geboekt, meldt de Stichting Open Nederland. Dat is de organisatie achter de testen. Dit is het hoogste aantal sinds eind november. Een week eerder stonden er zo'n 294.000 testafspraken ingepland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!