Roger Schmidt wil met PSV 'de mooiste wedstrijd in het land' spelen

1 maart 2022 om 17:19 • Aangepast 1 maart 2022 om 23:58
nl
Een bekerfinale in de Kuip lonkt voor PSV. Woensdag speelt het in de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles. Aan motivatie geen gebrek volgens Roger Schmidt, die wederom moet puzzelen in de opstelling.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Cody Gakpo reed nog voor de training begon weg bij De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. De aanvaller had voor zichzelf getraind en verwachtte woensdag niet mee te kunnen doen. Maar een halfuur later zette trainer Roger Schmidt de deur toch nog op een piepklein kiertje. "We wachten tot het laatste moment met een beslissing. Waarschijnlijk kan hij niet spelen. Er moet een wonder gebeuren."

Behalve Gakpo is ook Phillipp Mwene nog altijd afwezig. De al langer geblesseerde André Ramalho, Ryan Thomas, Maxi Romero, Richard Ledezma en Fodé Fofana zullen eveneens niet bij de selectie zitten.

"Het gaan zware weken worden."

Het is dus weer puzzelen voor Roger Schmidt. De trainer speelde al in veel verschillende formaties en weet dat het overleven is tot de interlandbreak eind maart. "Ik verwacht dat we daarna veel spelers terug hebben. Tot die tijd moet deze selectie alles geven. Vooral achterin is het zwaar voor de jongens. Zij spelen nu veel wedstrijden in een korte periode. Het gaan zware weken worden."

In de halve finale van de beker wacht Go Ahead Eagles. En mocht er sprake zijn van onderschatting kregen de Eindhovenaren afgelopen zondag een duidelijke waarschuwing. PSV had zelf de nodige moeite met laagvlieger Sparta terwijl Go Ahead Eagles won van Ajax.

"Ik ga er vanuit dat ik de spelers niet hoef te motiveren voor een halve finale."

"Go Ahead Eagles is een heel goed team. Zeker als ze op voorsprong komen en kunnen gaan counteren. Dat kunnen ze goed. Je ziet dat ze het dan veel ploegen heel moeilijk kunnen maken", vertelde de Duitse oefenmeester dinsdagmiddag.

Maar volgens de trainer is er nooit sprake van onderschatting bij zijn ploeg. Zeker niet bij haar poging het bekertoernooi te winnen, één van de hoofddoelen van Schmidt. "Ik ga er vanuit dat ik de spelers niet hoef te motiveren voor een halve finale. Ze gaan er woensdag alles aan doen om de finale te bereiken."

Wint PSV van Go Ahead Eagles, dan wacht na negen jaar weer een bekerfinale. Een wedstrijd die Schmidt maar al te graag wil bereiken. "Een bekerfinale is in elk land de mooiste wedstrijd van het jaar. Het is geweldig om die te mogen spelen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.