Helmond Sport in blessuretijd langs FC Emmen

1 maart 2022 om 21:59 • Aangepast 9 maart 2022 om 15:28
In de Keuken Kampioen Divisie heeft Helmond Sport dinsdagavond verrassend op de valreep met 2-1 gewonnen van FC Emmen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

De Belg Jellert Van Landschoot zette Helmond Sport op slag van rust op voorsprong en de bezoekers leken de volle winst lange tijd mee naar huis te nemen. FC Emmen bleef jagen op een punt en vooral de derde periodetitel. Dat werd in de 82e minuut beloond toen Miguel Araujo scoorde uit een corner.

Helmond Sport leek, na drie nederlagen op rij, genoegen te moeten nemen met een punt. Maar op de valreep konden de bezoekers alsnog helemaal uit hun dak gaan. Van Landschoot werd met zijn tweede van de avond de gevierde man voor de hekkensluiter.

Het duel werd voorafgegaan door een steunbetuiging aan Oekraïne.