Aantal coronabesmettingen bij bouwclubs valt mee: 'Geen reden voor paniek'

2 maart 2022 om 12:20 • Aangepast 3 maart 2022 om 09:23
nl
Bouwclubs slaan geen groot alarm voor coronabesmettingen onder hun leden. Hoewel veel optochten niet doorgingen, trokken veel bouwclubs wel samen op tijdens carnaval. De bouwers hopen dat het meevalt met positieve testen de komende dagen, maar grote zorgen maken zij zich niet.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Carnavalsvereniging en bouwclub Gas dur Op uit Klundert ziet nog geen piek aan coronabesmettingen. "Het was een feest als vanouds", zegt Tom Nijpjes. "Over de besmettingen maak ik mij geen zorgen. Laten we hopen dat het meevalt. We gaan het zien."

Ook in Breda is er geen reden tot paniek. "Vooralsnog valt het bij ons mee met coronabesmettingen of zieken", vertelt Jordan Zijlmans, de voorzitter van de bouwclubs in Kielegat. "Een enkeling is verkouden en gaat zich laten testen. De komende dagen zal duidelijk moeten worden of er veel besmettingen zijn."

Het bouwen van carnavalspoppen voor de Grote Markt in Breda is de laatste weken in ieder geval goed verlopen. "We hebben tijdens het bouwen rekening gehouden met de maatregelen en dat heeft geholpen."

"Ik ben onderweg naar de teststraat."

Leden van De Spuit Elluf Bouwclub (SEB) uit Oud Gastel kregen net voor carnaval wel te maken met coronabesmettingen. Een ook nu blijft de club met vijftien bouwers niet helemaal bespaard na al het gefeest. "Ik ben onderweg naar de teststraat na een positieve zelftest", vertelt bouwer Luuk Rozen.

"Nog één ander lid heeft corona en de overige bouwers zijn verkouden maar zij zijn kort voor carnaval nog besmet geweest." De besmettingen voor carnaval zorgden voor lichte paniek bij de bouwers. "We hadden besloten om een kleine wagen te maken in plaats van een grote, maar toen was driekwart van de leden positief. We wisten niet of we de wagen op tijd afkregen."

Uiteindelijk heeft de club carnavalszaterdag op een kleinere wagen een rit door het dorp gemaakt. "Het was een fijne carnaval en nu hopen dat het meevalt met het aantal besmettingen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.