Nep-bankmedewerkers aangehouden dankzij alerte actie slachtoffer (83) - Omroep Brabant

Nep-bankmedewerkers aangehouden dankzij alerte actie slachtoffer (83)

2 maart om 11:24 • Aangepast 3 maart om 09:26
nl
Door alert optreden van een man van 83 jaar uit Berkel-Enschot heeft de politie dinsdag twee mannen kunnen aanhouden die zich voordeden als medewerkers van zijn bank. Na een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerder, stond er even later iemand bij de oudere man aan de deur. De vele vragen van het slachtoffer, zorgden ervoor dat de 'medewerker' er onverrichter zake vandoor ging.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Dankzij het signalement dat de oudere man doorgaf aan de politie konden de verdachte en een mogelijke handlanger even later worden aangehouden.

Dinsdagmiddag rond zes uur meldde het slachtoffer bij de politie dat hij gebeld was door een zogenaamde medewerker van zijn bank. Hij moest telefonisch allerlei gegevens doorgeven. Ook moest hij een specifiek softwareprogramma installeren. De man deed dit, maar vertrouwde het toch niet helemaal en belde de politie.

In de tussentijd stond de ‘medewerker’ al aan de deur bij het slachtoffer. Het slachtoffer deed open, en had heel veel vragen voor de zogenaamde bankmedewerker. Zoveel, dat de man die aan de deur stond, er vandoor ging.

Bosscheweg
Op de Bosscheweg zag de politie vervolgens een auto rijden met twee mannen erin. Een van hen voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had doorgegeven. In de auto zaten een 21-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Groningen. Zij werden allebei aangehouden.

Uit beelden van de cameradeurbel van de buren bleek dat een van de mannen inderdaad bij het slachtoffer aan de deur had gestaan. Allebei de mannen worden verdacht van oplichting. Het slachtoffer wist zijn bankpas op tijd te blokkeren waardoor de verdachten geen geld hebben buitgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.