Alle Brabantse acties voor Oekraïne

2 maart 2022 om 14:59 • Aangepast 9 maart 2022 om 16:06
nl
Door de hele provincie worden initiatieven opgezet om Oekraïners te steunen. Hieronder zie je een overzicht van alle acties die bij ons bekend zijn.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Berghem
Op de E. Aldrinstraat 21 in Berghem kun je medicatie, kleding, houdbaar voedsel en verzorgingsmiddelen inleveren. Die worden binnenkort richting de grens tussen Polen en Oekraïne gebracht.

Bladel
Bij de in Oekraïne geboren trouwfotografe Sasha kun je nu foto's laten maken in ruil voor een donatie. Geld geven kan natuurlijk ook via Giro 555 'Samen in actie voor Oekraïne'.

Boxtel
Kringloopwinkel Vincentius Boxtel besteeds de volledige omzet van vrijdag en zaterdag 4 en 5 maart aan hulpgoederen voor Oekraïne. Ook kunnen daar spullen worden ingeleverd op die dagen.

Brabant breed
Stichting Firefighters United hoopt binnenkort richting Oekraïne te trekken om daar de lokale brandweer te helpen met materiaal. Om dat mogelijk te maken, is nu een online crowdfunding opgezet.

Breda
Bij café Dok 19 in Breda kun je de komende dagen nog zoveel mogelijk levensmiddelen inleveren. De uitbater vertrekt volgende dinsdag 8 maart met een bus richting de grens van Polen en Oekraïne om de spullen daar te overhandigen.

Cuijk
Nu carnaval voorbij is, heeft Wilbert van den Broek uit Cuijk zijn zelfgemaakte zelftestoutfit te koop aangeboden via Marktplaats. Daar kan nog op geboden worden.

Dinteloord
Bij Stichting SpeelGoed voor Elkaar worden spullen ingezameld. Denk aan medische hulpmiddelen, luiers, babyvoeding en slaapzakken. Alleen geen kleding. Inleveren kan iedere woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur naast Zuideinde 1.

Drunen
Met een loterij wordt geld ingezameld voor het Rode Kruis. Loten kopen kan via deze site. Alle prijzen zijn kosteloos beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven.

Eindhoven
In Eindhoven worden spullen ingezameld voor fokkers, die bij hun dieren in Oekraïne vastzitten. Daar is grote behoefte aan voer, medicatie en materiaal voor de geboorte van puppy's. Wil je weten waar precies, neem dan contact op met Ilona van Liebertiehof (06-4070 5048).

En er is nog een actie in Eindhoven. Gilles van den Hoven is daar een crowdfunding gestart. Met de opbrengst daarvan koopt hij spullen als tenten, luchtbedden en houdbaar voedsel. Die brengt hij vervolgens richting de vluchtelingen in Polen.

Heeze
Bij tafelwinkel Table du Sud in Heeze doneren ze een deel van hun opbrengst aan Oekraïne. Vanaf donderdag wordt bij iedere aankoop vijf procent gereserveerd voor de vluchtelingen, met een maximum van vijftigduizend euro.

Heusden
In het gemeentehuis in Vlijmen kun je deze week van woensdag tot en met vrijdag terecht om spullen in te leveren. Op de website van Heusden voor Oekraïne lees je precies wat er allemaal gevraagd wordt.

Hoeven
Bij de lokale Albert Heijn is een speciale inzamelhoek ingericht door organisatie Europeans United. Daar kunnen allerlei spullen worden ingeleverd, die zo snel mogelijk naar de Oekraïense vluchtelingen in Polen gebracht worden. Denk aan kleding, slaapzakken en dekens, maar ook luiers, tandenborstels en nog veel meer spullen zijn welkom.

Kaatsheuvel
Joey Schneiders uit Kaatsheuvel vraagt om donaties om spullen voor Oekraïense vluchtelingen mee te kopen. De eerste lading heeft hij inmiddels overgebracht.

Mariaheide
In Mariaheide worden bruikbare spullen en houdbaar voedsel ingezameld. Weten waar je precies moet zijn, neem dan contact op via 0637167465.

Oudenbosch
Ook in Oudenbosch heeft Europeans United een inzamelpunt. Daar kun je terecht bij supermarkt Dirk.

Overloon
Op 14 en 15 mei organiseert Oorlogsmuseum Overloon opnieuw Militracks, een groot evenement met Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat de organisatie dat wat ongepast vond in deze tijd, hebben ze besloten een deel van de opbrengst aan Oekraïne te doneren.

Prinsenbeek
Bij trimsalon Special Grooming worden spullen ingezameld voor fokkers, die bij hun dieren in Oekraïne vastzitten. Daar is grote behoefte aan voer, medicatie en materiaal voor de geboorte van puppy's.

Roosendaal
Om de in Nederland gestrande vrachtwagenchauffeurs uit Oekraïne te steunen, startte trucker Robin Delsink een crowdfunding. Met het opgehaalde geld, zorgt hij dat de chauffeurs eten en drinken krijgen.

Bij H.J. Bakker Logistics worden allerlei hulpgoederen ingezameld. Van medische hulpmiddelen tot voedsel en dekens.

Son en Breugel
Har Geurts en Hyk Berg, twee veteranen die in Bosnië dienden, zijn een inzamelingsactie gestart. Vrijdag vertrekt het tweetal voor de eerste keer richting het oosten van Polen, om daar aan de Oekraïense grens zoveel mogelijk spullen aan te bieden. Dat kan van alles zijn: medicatie (zoals pleisters en paracetamol), maar ook kleding, dekens en verzorgingsproducten worden gevraagd. Wie wil helpen, kan contact opnemen via 0620970345.

Daarnaast vraagt EHBO-vereniging Son en Breugel om donaties voor de aanschaf van verbandmaterialen. Bijdrages kunnen worden gestort op NL79RABO 0148294367 ten name van EHBO Son en Breugel onder vermelding van Oekraïne.

Uden
Bij speelboerderij Hullie in Uden staan tot en met 6 maart collectebussen op de bar. Ook kunnen gasten via de QR-code op tafel geld overmaken. Aan het einde van de week verdubbelt Hullie het bedrag en maakt het over op giro 555.

Veldhoven
In de wijk De Heikant halen kinderen lege statiegeldflessen op. Zo hopen ze een mooi bedrag op te halen voor Oekraïne.

Wouwse Plantage
Deze donderdag is Dorpshuis de Spil geopend voor een grote inzamelactie. Ook hier kunnen naast kleding en warme dekens ook allerlei alledaagse producten worden ingeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.