Thijs zet kroegen op zijn kop met 'Bierdouche' en is nu bijna Brabander - Omroep Brabant
Video

Thijs zet kroegen op zijn kop met 'Bierdouche' en is nu bijna Brabander

2 maart om 19:03
nl
Thijs den Ouden (20) uit Amersfoort maakte voor de Omroep Brabant-serie ‘Thijs wil Brabander worden’ een carnavalsnummer als Tappie Thijs. Met 'Bierdouche' trok hij tijdens de carnaval door de hele provincie. Brak, hees en tientallen bierdouches later zit zijn eerste carnaval erop. “Ik voel me heel blij, maar ook beroerd. Dat komt vooral door de alcohol.”
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Van 3 Uurkes Vurraf tot Breda en van Fijnaart tot Geertruidenberg: Thijs heeft z’n nummer in heel wat cafés en feesttenten laten horen. “Het is allemaal een beetje onwerkelijk”, blikt hij daags na carnaval terug in Brabant Vandaag. “Het nummer maken was al onwerkelijk. Toen wilden mensen ook nog dat ik kwam optreden. Uiteindelijk ontplofte het helemaal en wilde iedereen op de foto”, lacht hij.

Thijs, die in Tilburg woont en studeert, is na vier dagen carnaval verknocht aan ons volksfeest. “Ik heb echt de beste dagen uit m’n leven gehad. Ik ben ook verdrietig dat het weer voorbij is en heb nu al zin in volgend jaar. Carnaval is echt het beste feest van de wereld!”

“Ik begin me al een echte Brabander te voelen.”

Zijn missie om een Brabander te worden is bijna voorbij. Komende dinsdag is de laatste aflevering te zien op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant. “Het gaat steeds beter”, vindt Thijs. “Ik begin me al echt een Brabander te voelen. Tijdens carnaval heb ik van meerdere mensen gehoord dat het met mijn Brabants accent al steeds beter gaat”, lacht hij.

Bekijk het carnavalsavontuur van Thijs in de zesde aflevering van 'Thijs wil Brabander worden'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.