Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'

4 maart 2022 om 11:43 • Aangepast 7 maart 2022 om 09:57
nl
De dierenpolitie doet onderzoek naar een aantal verdachte adressen in Veldhoven, waarvandaan pups worden verkocht. Sinds januari is er een 'explosieve groei' geweest van meldingen over ' louche verkopers', zoals de politie ze noemt. In veel gevallen werd een hondje gekocht, waar later iets mis mee bleek te zijn.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Volgens de dierenpolitie wordt geadverteerd met kerngezonde pups. Ook zouden alle inentingen en papieren op orde zijn, maar dat blijkt later volgens de meldingen niet te kloppen.

De meeste hondjes waarover melding is gedaan, werden ziek verkocht, waren te jong bij de moeder vandaan gehaald en hebben geen verplichte registratiechip.

Drie mensen hebben aangifte gedaan en aanhoudingen worden niet uitgesloten.

"We vermoeden dat dit het topje van de ijsberg is."

Sinds januari zijn hier negen meldingen over binnengekomen, zegt een politiewoordvoerder. "We vermoeden dat dit het topje van de ijsberg is." Of er één partij achter de adressen in Veldhoven zit, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om thuisfokkers of dierenhandelaren die hun dieren illegaal uit het buitenland halen.

"Sinds november is het ook voor thuisfokkers verplicht een paspoort voor de dieren aan te schaffen, maar dat gebeurt vaak niet", aldus de woordvoerder. Ze geeft aan dat dit probleem landelijk speelt. Mensen die interesse hebben in een pup worden opgeroepen van tevoren een foto van het dierenpaspoort te vragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.