Coronanieuws: aantal besmettingen in Brabant blijft onverminderd hoog - Omroep Brabant
Liveblog

Coronanieuws: aantal besmettingen in Brabant blijft onverminderd hoog

6 maart om 13:45 • Aangepast 7 maart om 10:19
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Mars tegen coronamaatregelen in Den Haag.
  • 18749 nieuwe coronabesmettingen in Brabant.

Liveblog

22.30

Dit liveblog is afgesloten

15.19

Aantal coronabesmettingen in Brabant blijft onverminderd hoog

Het aantal nieuwe Brabantse coronabesmettingen is nog altijd bovengemiddeld hoog - en wel voor de derde dag op rij. In Brabant zijn zondag 18749 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dat zijn er meer dan zaterdag. Toen ging het om 18.088 besmettingen, wat er weer honderden meer waren dan vrijdag.

Wachten op privacy instellingen...

Het aantal landelijke coronabesmettingen is het afgelopen etmaal iets afgenomen. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 66.794 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er een paar honderd minder dan zaterdag, toen er na correctie 67.226 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 374.507 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 53.501 nieuwe gevallen per dag. Afgelopen vrijdag schoot zoals voorspeld het aantal coronagevallen weer omhoog, en werd met 63.828 gevallen het hoogste aantal sinds 12 februari gemeld.

14.21

1211 patiënten in het ziekenhuis

Het aantal patiënten met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen is nauwelijks veranderd. Volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) lagen zondag 1211 mensen met het virus op verpleegafdelingen, per saldo tien meer dan een dag eerder. Op de intensive cares bleef het aantal patiënten gelijk: 157.

Op verpleegafdelingen kwamen in totaal 130 nieuwe patiënten binnen. Dat is het laagste aantal in zes dagen. Ic's namen veertien nieuwe ernstig zieke coronapatiënten op.

13.37

Mars tegen coronamaatregelen in Den Haag

Naar schatting honderden mensen protesteren zondag in Den Haag tegen de coronamaatregelen. Er wordt vanaf het Malieveld een mars om het centrum van de stad gehouden. Deelnemers lopen met spandoeken en borden. Hierop is onder meer te lezen dat ze voor de vrijheid en tegen de QR-code zijn. De groep loopt eerst richting station Den Haag HS om na een rondje om het centrum via de Mauritskade weer terug te keren naar het Malieveld. Het protest is georganiseerd door meerdere groeperingen, waaronder Nederland in Verzet.

17.09

18088 nieuwe besmettingen na carnaval, nog meer dan vrijdag

Het aantal nieuwe Brabantse coronabesmettingen was zaterdagmiddag nog altijd bovengemiddeld hoog na carnaval. In Brabant werden zaterdag 18088 nieuwe besmettingen geconstateerd. Vrijdag ging het nog om 17911 besmettingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.