Levensgevaarlijke situatie op A17: dronken man parkeert auto midden op weg

6 maart 2022 om 11:31 • Aangepast 7 maart 2022 om 11:22
nl
Een stilstaande auto veroorzaakte zaterdagavond een levensgevaarlijke situatie op de A17 bij de afrit Stampersgat. In de auto, die midden op de weg stond, zat een 40-jarige man uit Ridderkerk die nergens op reageerde.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten die rond negen uur op de A17 reden, moesten een noodstop maken om de stilstaande auto te ontwijken en een aanrijding te voorkomen. Dit gold ook voor een andere automobilist.

Blauw zwaailicht
De stilstaande auto had geen alarmlichten aan. De politiemensen zetten daarop direct het blauwe zwaailicht van hun politieauto aan om het overige verkeer te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie en liepen daarna naar de stilstaande auto.

Een van de agenten haalde de bestuurder met kracht uit de auto en bracht hem naar de berm, terwijl de andere agent de auto de berm in duwde.

Steeds agressiever
In de auto rook het sterk naar alcohol. Gezien deze geur, de apathische houding van de bestuurder en het feit dat hij bloeddoorlopen ogen had en wankel op zijn benen stond, besloten de agenten de bestuurder te laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad onder invloed van alcohol was.

De bestuurder moest daarop mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. In het bureau gedroeg hij zich steeds agressiever. Hij maakte de ademanalyse niet af en weigerde mee te werken aan een bloedproef. Toen hij probeerde de agent te slaan, werd hij in een cel gezet, waar hij de nacht heeft doorgebracht. Hij wordt zondag verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.