Warme dagen in het vooruitzicht: 'Donderdag wordt écht lente'

7 maart 2022 om 09:52 • Aangepast 8 maart 2022 om 09:29
nl
We hebben wat frisse dagen achter de rug met zeker 's nachts lage temperaturen, maar er is goed nieuws: in loop van de week trekt de lente steeds verder onze provincie in. "Dat wordt genieten", voorspelt onze weerman.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De afgelopen nachten waren behoorlijk koud voor de tijd van het jaar, vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza. "Normaal koelt het af tot een graad of twee, maar zondagnacht haalden we de -5."

Toch is het volgens hem snel gedaan met het krabben. "Het wordt de komende dagen een stuk zachter met veel zonneschijn. Maandag en dinsdag blijft het met een graad of 8 tot 9 nog wat frisjes, zeker door de koude oostenwind. Maar vanaf woensdag wordt het echt lekker."

Lente
Dan kan het kwik zelfs oplopen tot wel 15 graden. "Volop lente, dus. En dat houdt zeker tot donderdag aan."

Hoe het daarna verder gaat, is nog even spannend. "Dat blijft een 50/50-verhaal. Volgens de ene helft van de modellen trekt er dan een storing vanuit het westen over de provincie, waardoor het buiig wordt. De andere helft zegt dat die regen ons net mist. Dan zouden we alsnog een hartstikke mooi weekend tegemoet gaan, want zacht blijft het sowieso."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!