Willem II ontslaat trainer Fred Grim en zet Joris Mathijsen op non-actief

8 maart 2022 om 10:48 • Aangepast 9 maart 2022 om 08:54
nl
Fred Grim is niet langer trainer van Willem II. Na het gelijkspel tegen sc Heerenveen was er in het weekend crisisberaad bij de Tilburgse club, zojuist werd de oefenmeester op straat gezet. Technisch directeur Joris Mathijsen is op non-actief gezet.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

In de winterstop werd nog het vertrouwen in Grim uitgesproken. Met Wessel Dammers, Daniel Crowley, Thijs Oosting en Jizz Hornkamp kreeg hij vier potentiële basisspelers erbij. Met die nieuwelingen moest de trainer Willem II uit de degradatiezone zien te krijgen.

Dat lukte niet, de problemen voor de Tilburgse club zijn sindsdien alleen maar groter geworden. Dat is de reden dat de club voor het tweede seizoen op rij een trainer tussentijds ontslaat.

Van top naar flop
Eind mei 2021 werd Grim gepresenteerd als nieuwe trainer van Willem II. Hij werd overgenomen van RKC Waalwijk, waar hij met een promotie en handhaving indruk had gemaakt.

De start van het seizoen was ook veelbelovend. In de eerste competitiewedstrijd werd er nog ruim verloren van Feyenoord, maar in de volgende zes wedstrijden werd vijf keer gewonnen. Mede door overwinningen op bezoek bij Vitesse en thuis tegen PSV klom Willem II zelfs even naar de tweede plaats.

Supporters maakten al grapjes over wat ze te doen hadden op de dinsdag- en woensdagavond van volgend seizoen, met een knipoog naar de avonden dat er Champions League gespeeld wordt. Inmiddels gaat het vol cynisme over de vrijdagavond, de vaste speelavond in de Keuken Kampioen Divisie. Na PSV werd er namelijk maar liefst dertien keer op rij niet gewonnen.

Weer een tegendoelpunt, weer een nederlaag (foto: Orange Pictures).
Weer een tegendoelpunt, weer een nederlaag (foto: Orange Pictures).

Na tien nederlagen op rij won Willem II begin februari van RKC. Dat gaf hoop, maar bleek slechts een opleving. Na verliespartijen tegen Sparta en Ajax stond de Tilburgse club voor een serie van drie wedstrijden waar minimaal twee goede resultaten nodig waren om de degradatiezone te verlaten. Na een nederlaag in Groningen volgde een gelijkspel tegen het dolende Heerenveen.

Met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard voor de deur heeft de club het besluit genomen dat cruciale duel niet in te gaan met Grim als trainer. Zoals het vorig jaar ook al tussentijds afscheid nam van Adrie Koster.

Toekomst
De keuze om Fred Grim nu op straat te zetten is een noodgreep. Met een loodzwaar programma komt die beslissing mogelijk ook te laat voor Willem II. Maar los van degraderen of handhaven wacht Willem II sowieso een lastige taak buiten het veld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.