Liveblog

112-nieuws: dertien tips over oplichters • drugs gevonden in garage Breda

10 maart 2022 om 16:57 • Aangepast 11 maart 2022 om 12:29
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vond je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

17.15

Dertien tips over oplichtingspraktijken

De politie heeft dertien tips gekregen na de aandacht die Opsporing Verzocht dinsdag besteedde aan vier gevallen van oplichting in Brabant. De meeste slachtoffers waren vrouwen die ouder dan zeventig zijn. Ze werden op slinkse wijze duizenden euro's armer gemaakt en komen uit Heeze, Middelbeers, Venhorst en Wanroij. In alle gevallen slaagden de daders erin om hun slachtoffers als nepmedewerker van de bank om de tuin te leiden.

Mogelijk is het aantal tips zo hoog, omdat de daders tijdens de uitzending van het AVROTROS-programma erg duidelijk in beeld kwamen. De politie Oost-Brabant vindt de respons 'ontzettende fijn' en gaat er 'zeker mee aan de slag.'

Wachten op privacy instellingen...
16.50

Vrouw valt van schrik

Een wat ongelukkige situatie donderdagmiddag op de Kromstraat in Valkenswaard. Volgens een 112-correspondent schrokken een oudere vrouw en wat jeugdigen van elkaar. De vrouw schrok zo dat ze met haar fiets viel. De jongeren bleven overeind en fietsten door. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

16.00

Drugs gevonden in garage in Breda

De recherche heeft dinsdag bij een garagebedrijf in Breda spullen gevonden die met drugs te maken hebben, zo is donderdag bekend gemaakt. Het garagebedrijf staat aan de Oude Baan. De actie maakt deel uit van een onderzoek naar verdovende middelen. Hiervoor is ook een huis in Zevenbergen doorzocht. Het is niet bekend waar die woning staat, evenmin welke goederen in beslag zijn genomen. Er is niemand aangehouden, maar dat wil niet zeggen dat arrestaties uitgesloten moeten worden.

12.28

Brand in schuur met tractoren

Bij een boerderij aan het Knapersven in Mariahout zijn de brandweer van Son en Breugel, Lieshout en Helmond druk bezig geweest met een brand in een loods. De brand is volgens de officier van dienst ontstaan door kortsluiting in een lamp aan het plafond. De brand zelf was door snel ingrijpen vlug onder controle. Schade aan voertuigen zoals busjes en tractoren kon worden voorkomen. Wel stond de loods enige tijd vol zwarte rook.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
9.20

File door ongeluk op A50

Op de A50 staat een file tussen Uden en Veghel door een ongeluk. Op de linker rijstrook zijn drie auto's op elkaar gebotst en dat zorgt voor een file van ruim vier kilometer.

07.15

Minder intercity's tussen Roosendaal en Bergen op Zoom door defecte trein

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden er minder Intercity's door een defecte trein. De extra reistijd is een ongeveer dertig minuten. Naar verwachting is het probleem rond half vier verholpen.

20.58

Auto en scooter botsen in Breda

Een auto en scooter botsten rond halfacht op de Ettensebaan in Breda, ter hoogte van de Zuilenstraat. De bestuurster van de scooter raakte lichtgewond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

18.15

Vrouw gewond bij ongeval in Wouw

Op de Plantagebaan bij Wouw is een bestuurster van een auto gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Plantagebaan met de afrit van de A58. Hierbij kwamen een bestelbus en twee auto's met elkaar in botsing. De bestuurster van een van de auto's raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Door het ongeval en de ravage op de weg was de Plantagebaan enige tijd afgesloten. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!