Ziekmeldingen in de zorg zijn het hardst gestegen in carnavalsprovincies

10 maart 2022 om 08:50 • Aangepast 11 maart 2022 om 09:07
nl
Het ziekteverzuim van medewerkers in de ziekenhuizen is in carnavalsregio's het hardst gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Op 28 februari, de carnavalsmaandag, had 9,4 procent van de medewerkers op de verpleegafdelingen zich ziek gemeld in Brabant. Een week later is dat percentage gestegen naar 11,6 procent. In Limburg is dat nog hoger met 14,2 procent.

Over het hele land steeg het ziekteverzuim van medewerkers van de verpleegafdelingen minder hard, van 10,4 naar 10,5 procent. Medewerkers op de intensive cares meldden zich juist minder vaak ziek. Het verzuim daalde van 10,3 naar 10,2 procent. In de carnavalsprovincies Brabant en Limburg nam het ziekteverzuim op de ic's wel toe.

Licht gedaald
Over het algemeen bleef de druk op de zorg op de verpleegafdelingen landelijk hetzelfde, dat op de intensive cares daalde licht. Wel werden meer operatiekamers terug in gebruik genomen. Een week eerder was 18 procent van de operatiekamers niet in gebruik. Op 7 maart gold dit nog maar voor 14 procent van de operatiekamers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!