Coronanieuws: Ruim tienduizend positieve tests in Brabant - Omroep Brabant
Liveblog

Coronanieuws: Ruim tienduizend positieve tests in Brabant

12 maart om 06:00 • Aangepast 14 maart om 11:14
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Vaccinatieconflict binnen relatie leidt vaker tot rechtszaak.
  • Nederlandse toerist gearresteerd na quarantainevlucht Mauritius.
  • 'Inhalen van zorg komt in de knel.'

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

15.37

Ook landelijk minder positieve tests

Het aantal nieuwe coronagevallen is zaterdag een stuk lager dan de dagen hiervoor. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn tussen vrijdag- en zaterdagochtend 60.083 nieuwe bevestigde besmettingen gemeld.

Vrijdag ging het nog om bijna 10.000 gevallen meer en donderdag en woensdag kwam het dagcijfer op ruim 74.000 gevallen per dag.

15.32

Iets meer dan tienduizend nieuwe besmettingen in Brabant

Er zijn in de afgelopen 24 uur iets meer dan tienduizend nieuwe besmettingen geconstateerd in Brabant geconstateerd. Dat zijn er minder dan een dag eerder. In totaal gaat het om 10.051 positieve tests.

Wachten op privacy instellingen...
14.20

Meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen blijft oplopen. Momenteel liggen er 1682 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis, volgens de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 19 meer dan vrijdag en ruim 300 meer dan een week geleden.

Op de verpleegafdelingen liggen 1528 mensen met corona, 25 meer dan vrijdag. Er kwamen 257 nieuwe mensen met corona bij. Op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten afgelopen 24 uur wel. Momenteel liggen er 154 mensen met corona op de ic's, zes minder dan vrijdag. Er kwamen negen nieuwe patiënten op de intensive cares bij, maar doordat meer mensen de afdelingen verlieten daalde de bezetting toch.

10.52

Vaccinatieconflict binnen relatie leidt vaker tot rechtszaak

Nederlandse advocaten zien een toename van het aantal conflicten in de relationele sfeer over vaccinaties. Zeker een kwart van de echtscheidingsadvocaten heeft ooit een conflict behandeld waarbij ouders het oneens waren over het vaccineren van kinderen. In 47 procent van die gevallen heeft dit geleid tot een rechtszaak, meldt de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators die samen met het actualiteitenprogramma EenVandaag onderzoek deed.

09.07

Toerist gearresteerd na quarantainevlucht

Een Nederlandse toerist heeft zijn vakantie op Mauritius afgelopen week zien eindigen in de cel. Dat meldt het AD. De man moest zich bij het inchecken in zijn vijf sterrenhotellaten testen op het coronavirus. De uitslag was negatief maar bij een tweede PCR-test werd hij maandag positief getest. De hotelleiding plaatste hem in een isolatiekamer. Daar moest hij zeven dagen in quarantaine blijven, maar 's avonds was hij gevlogen. Hij werd nog dezelfde avond opgespoord en gearresteerd.

03.11

Inhalen van zorg in knel

Meer dan 110.000 operaties die zijn uitgesteld vanwege de coronapandemie moeten nog worden ingehaald, blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit waarover De Telegraaf bericht. Het geeft de zorg hoofdbrekens hoe dat moet gebeuren. De grootste belemmering om zorg in te halen, is het gebrek aan personeel. De nieuwe opleving van het coronavirus, maar ook de nasleep van eerdere golven, veroorzaken enorme uitval. Tot wel twintig procent van het personeel zit thuis.

Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone