Dansleraar beschuldigd van ontucht, twee vrouwen doen aangifte

12 maart 2022 om 10:04 • Aangepast 14 maart 2022 om 11:12
nl
Vier vrouwen beschuldigen een Brabantse dansleraar van ontucht. Twee van hen hebben aangifte gedaan, een derde maakte een melding bij de zedenpolitie. Kim Koumans uit Oosterhout is een van de vrouwen die aangifte deed, zij brengt sinds vorig jaar misstanden in de danswereld onder de aandacht. De dansleraar zou nog steeds lesgeven.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Koumans bevestigt de aangifte na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad. Haar aangifte gaat over ongewenst gedrag dat in 2004 zou zijn gebeurd. Ze zegt verder niet inhoudelijk op de zaak in te kunnen gaan. "Het liefste wil je van de daken schreeuwen wat er is gebeurd, maar dat kan de zaak schaden."

De derde vrouw, die melding maakte bij de zedenpolitie, kan geen aangifte doen omdat haar zaak is verjaard. De misstanden zouden bij haar in de jaren negentig zijn gebeurd, daarom kan haar melding niet worden omgezet in aangifte.

De vierde vrouw heeft geen aangifte gedaan, omdat de danstrainer al werd veroordeeld voor ontucht met haar. Ze was volgens de krant 14 jaar toen hij haar seksueel misbruikte tijdens privélessen.

De rechtbank oordeelde in 2004 dat hij misbruik maakte van het overwicht dat hij had door het leeftijdsverschil en zijn positie. De man kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd. Hij ging daartegen in hoger beroep, maar het gerechtshof in Den Bosch legde hem dezelfde straf op.

Klokkenluider Koumans over aangifte
Koumans danste op topniveau in de Latin Dance en maakte vanaf haar twaalfde jarenlang seksueel misbruik mee. Dat ze nu aangifte doet, vindt ze moeilijk, zo zegt ze tegen de NOS. "Dat proces is heel zwaar omdat je dingen die je hebt weggestopt weer omhoog moet halen."

Sinds vorig jaar brengt de Oosterhoutse als klokkenluider misstanden in de danswereld onder de aandacht. Ze heeft eerder een meldpunt in het leven geroepen voor andere slachtoffers. Dat ze nu aan de andere kant van het verhaal staat, vindt ze ook lastig.

"Die rol heb ik de laatste tijd niet gehad, maar nu kan ik daar niet omheen", zegt ze tegen de NOS. "Ik wilde een cultuur schetsen en nu gaat het ook over wat er met mij is gebeurd. Daar moet ik wel even aan wennen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!