Lidewij Welten maakt na 17 jaar HC Den Bosch een opvallende transfer

12 maart 2022 om 11:41 • Aangepast 14 maart 2022 om 11:03
nl
Na 17 jaar gaat hockeyster Lidewij Welten topclub HC Den Bosch verlaten. Ze ruilt de titelmachine in voor middenmoter Kampong. En dat is op z'n zachtst gezegd opvallend.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Dat vertelde de Valkenswaardse vrijdagavond in een interview met NOS. "Om de beste versie van mezelf te zijn had ik echt een nieuwe prikkel nodig", legde ze uit.

In het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken bevestigde Welten haar transfer, die nogal opvallend is. Met HC Den Bosch sleept Welten namelijk al 17 seizoenen titel na titel binnen. En haar nieuwe club Kampong staat op dit moment nog niet eens in het linkerrijtje, met de play-offs ver uit het zicht.

"Niet veel mensen doen het me na, door 17 jaar bij dezelfde werkgever te zitten."

"Maar ik denk niet dat veel mensen het me nadoen, door 17 jaar lang bij dezelfde werkgever te zitten", reageert Welten erop. "Ik zit daar te veel in mijn comfortzone en weet exact hoe alles werkt. Het lijkt me heel vet om daar eens uit te stappen."

Dus waagt Welten de sprong, naar Kampong, een hockeyclub in Utrecht. "Kampong is een jonge, ambitieuze ploeg. Ik wil daar gaan bouwen en misschien zelfs naar de play-offs toewerken. Daar doet iedere wedstrijd er nog toe, in plaats van dat er weer een landstitel op de stapel bij komt", vertelt de hockeyster. "Bij HC Den Bosch is winnen me met de paplepel ingegoten. Het lijkt me vet om het ook eens aan de andere kant te zien."

"Bij HC Den Bosch is winnen me met de paplepel ingegoten."

Van dat winnen en die paplepel is geen woord gelogen. Welten laat nogal wat successen achter zich door bij de Bossche hockeyclub te vertrekken. In haar 17 seizoenen won ze er 12 landstitels, 11 keer de Europacup 1 en de Euro Hockey League.

Als dat nog niet genoeg was, haalde ze als international ook nog drie olympische, vier Europese en twee mondiale titels binnen. Welten won twee keer de Hockey World League, één keer de Champions Trophy en één keer de Pro League. Ook werd ze een aantal keren uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Verzadigd is ze nog lang niet: tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs blijft ze nog hockeyen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone