Man (21) met cocaïne op zak aangehouden na wilde achtervolging

14 maart 2022 om 12:24 • Aangepast 15 maart 2022 om 11:48
nl
Een automobilist van 21 jaar uit Bergen op Zoom heeft maandagochtend in een poging te ontkomen aan de politie meerdere weggebruikers in het centrum van zijn woonplaats in gevaar gebracht. Uiteindelijk werd de man na een achtervolging met zwaailichten en loeiende sirene aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek dat hij in het bezit was van zo'n tien pakjes met cocaïne.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Twee agenten zagen de man tijdens hun surveillanceronde rond kwart over negen rijden in het centrum van Bergen op Zoom. Ze herkenden hem omdat hij bij de politie bekendstaat als iemand die geen rijbewijs heeft. De agenten gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij. Hij schakelde volgens de politie zelfs een tandje bij en reed met hoge snelheid over de Zuid-Oostsingel.

Daar moeten meerdere fietsers volgens de politie behoorlijk zijn geschrokken van de auto die voorbijraasde met daarachter een politiewagen. De vluchtende man probeerde zijn achtervolgers via een aantal straten af te schudden met gevaarlijke stunten, Op een kruising reed hij door rood. Andere weggebruikers moesten hier hard in de remmen om een aanrijding te voorkomen.

In de boeien geslagen
Met zwaailichten en loeiende sirene probeerden agenten inmiddels andere weggebruikers te waarschuwen voor de gevaarlijke capriolen van de automobilist. Hij besloot uiteindelijk na een achtervolging van een minuut of vijf op het Lourdesplein zijn vlucht te staken.

Agenten praatten de man uit zijn auto en sloegen hem in de boeien. De zakjes met cocaïne daarin werden in beslag genomen.

De verdachte zit nog vast voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor alle overtredingen die hij pleegde tijdens zijn vluchtpoging. Wat hem verder nog boven het hoofd hangt, moet justitie bepalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!