Kenya uit Helmond en Liam zijn het gezicht van Wereld Downsyndroomdag

18 maart 2022 om 15:10 • Aangepast 19 maart 2022 om 12:57
nl
De 20-jarige Kenya Koene is smoorverliefd op Liam. Samen vormen de twee het uithangbordje voor de Wereld Downsyndroomdag, aanstaande maandag. Die heeft als motto: 'Just the two of us'. Het verliefde stel mocht naar Milaan om een promotiefilm te maken. Kenya en Liam vertellen er zondag over in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Allebei genieten ze ervan om voor de camera te staan. Niet zo gek, want Kenya wil fotomodel worden, en Liam wil ook graag beroemd worden.

Alles aan hem is leuk
Ze kwamen elkaar voor het eerst tegen bij de opnamen van de NPO-web-serie 'Downtown', met de Eindhovense rapper Fresku en acteur Henry van Loon uit Oirschot. En ja, het was liefde op het eerste gezicht. Als je aan Kenya vraagt wat leuk is aan Liam heeft ze maar één antwoord: alles!

De Wereld Downsyndroomdag wordt al sinds 2006 jaarlijks gehouden op 21 maart. De datum 21-3 is een verwijzing naar het chromosoom 21, waarvan iemand met het Syndroom van Down er drie heeft in plaats van twee.

Werden 'mongooltjes' in vroeger tijden veroordeeld tot een leven aan de zijlijn, voor Kenya ligt dat wel even anders. Ze komt uit een dansfamilie en heeft altijd aan wedstrijddansen gedaan. Ook werkt ze in de horeca en acteert ze. En....inderdaad ze wordt gewoon verliefd.

Verder in KRAAK
Verder in KRAAK Hans van Straalen uit Bergeijk. Hij ging met zijn zieke broer Peter naar Moskou voor een stamcelbehandeling. Een spannende trip die nog veel spannender werd toen Rusland Oekraïne binnenviel.

En lijsttrekker Rik Thijs van GroenLinks in Eindhoven ging bij de vorige verkiezingen van 4 naar 7 zetels. Nu heeft hij er 9, is zijn partij de grootste en neemt hij de leiding bij de vorming van een nieuwe coalitie.

KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden en daarna vaak herhaald. Ook is het programma online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!