Festival in Rosmalen gaat coronaregels aan zijn laars lappen

18 maart 2022 om 20:40 • Aangepast 28 maart 2022 om 16:26
nl
Het festival Shockerz in Rosmalen gaat zich dit weekend niet houden aan de coronaregels. Het festival waar zo'n tienduizend bezoekers komen, wordt in het evenementencomplex van Autotron gehouden en dan is testen verplicht. De organisatie heeft echter laten weten dat zij niet gaan controleren, omdat er te veel onrust zou ontstaan bij bezoekers en testen voor toegang.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

"We kregen honderden mailtjes per dag van bezoekers met vragen. Ze vroegen waar ze konden testen, omdat het overal vol zat. Ook mensen die anderhalve week geleden corona hadden en bang waren dat ze nog positief zouden testen", vertelt organisator Freddy Werst.

"Er zijn ook veel mensen die uit het buitenland komen. Zij landen bijvoorbeeld zaterdag om 11 uur en moeten dan nog testen. Over een paar dagen vervallen al deze maatregelen en dit zorgt allemaal voor zoveel stress. Daarom hebben we besloten om niet te handhaven."

De organisatie weet dat wat ze doen niet is toegestaan, maar daar kiezen ze bewust voor. "Als we gecontroleerd worden, zullen we in overleg gaan. De mogelijke gevolgen zullen we accepteren."

Feestweekend Wintelre
Ook het feestweekend Wintelre heeft nog net te maken met de coronamaatregelen. Zij hebben alleen iets bedacht om zich toch aan de maatregelen te houden. "Wij hebben de tent gedeeltelijk open, maar wel verwarmd. Dan mogen er gewoon bezoekers binnen zonder te testen", vertelt organisator Mies van Loon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.