Mathieu van der Poel derde bij rentree in wielerklassieker Milaan-Sanremo

19 maart 2022 om 16:46 • Aangepast 21 maart 2022 om 09:30
nl
Bij zijn comeback in het wielerpeloton is Mathieu van der Poel op het podium geëindigd. De ijzersterke coureur werd zaterdagmiddag derde in de klassieker Milaan-Sanremo. De Sloveen Matej Mohoric zegevierde.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Van der Poel maakte zaterdag verrassend zijn rentree op de fiets. Eigenlijk zou hij pas volgende week in de Italiaanse rittenkoers Settimana Internazionale Coppi e Bartali terugkeren na rugproblemen. Omdat heel wat ploeggenoten van Alpecin-Fenix ziek of geblesseerd zijn, ging hij zaterdag al weer van start.

"Ik win de sprint van de grootste favorieten voor de derde plaats. Het was jammer dat we vandaag niet voor de overwinning konden sprinten", zei de renner van Alpecin-Fenix. "Maar dat is Milaan-Sanremo. De wedstrijd is nu al een paar keer zo geëindigd. Het blijft een heel lastige koers om te winnen."

Van der Poel zag hoe Mohoric een klein gaatje sloeg in de afdaling van de laatste klim, de Poggio. "We weten allemaal dat hij goed kan dalen, maar de groep was ook groot genoeg om het gat te dichten", aldus Van der Poel. "Misschien misten we een paar ploeggenoten om hem terug te halen, maar dat is ook koersen. Aan de andere kant verdient hij het ook, als je het kan volhouden tot de streep."

Voor de Nederlander was het zijn derde deelname aan 'La Primavera'. "Maar ik zie het als een gemiste kans. Ik word ook steeds ouder", zei Van der Poel. Zijn laatste wedstrijd op de weg was de klassieker Parijs-Roubaix, die vorig jaar op 3 oktober werd verreden. Toen eindigde hij ook als derde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!