PSV kent eenvoudige middag en wint ruim van Fortuna Sittard

20 maart 2022 om 18:35 • Aangepast 21 maart 2022 om 17:49
PSV heeft met 5-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Ondanks de ruime zege liet het na een nog grotere score weg te zetten. Door de overwinning sluiten de Eindhovenaren op de ranglijst weer aan bij Ajax, dat eerder op de dag won van Feyenoord.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

Volgens trainer Roger Schmidt bestaan er nooit makkelijke wedstrijden, maar Fortuna Sittard werd zondag toch echt met speels gemak opzij gezet. PSV gaf het goede optreden van eerder deze week in Kopenhagen (4-0 overwinning) een passend vervolg.

Binnen tien minuten werd duidelijk dat het een eenvoudige middag ging worden. Het was linksback Philipp Max die een rebound binnen kon schieten. Een vroege voorsprong voor de Eindhovenaren die het thuisduel daarna eenvoudig controleerden.

Het leek een hele gezapige wedstrijd te worden maar gelukkig voor de supporters ging PSV na een halfuur toch met wat meer drang naar voren voetballen. Het leidde tot twee goals in twee minuten.

Ritsu Doan maakte de tweede Eindhovense treffer. Na een goede combinatie met Eran Zahavi, die twee minuten later de 3-0 binnenkopte. De spits is in vorm en scoorde voor de zesde wedstrijd op rij.

Doelsaldo
Na rust kreeg PSV twee hele grote kansen, via weer Max en Zahavi, maar zij faalden oog in oog met de Fortuna-goalie. Nadat de thuisploeg drie keer had gewisseld, Armindo Bruma, Noni Madueke en Carlos Vinícius kregen 25 minuten speeltijd, was het Erick Gutiérrez die met een kopbal dichtbij de 4-0 was. Schmidt was gelukkig met zijn wissels, want zowel Bruma als Vinícius mikte raak.

Het verschil met koploper Ajax is niet alleen twee punten; in doelsaldo moet PSV een verschil van dertig doelpunten zien weg te werken. Daar had zondag een begin mee gemaakt kunnen worden, maar het vizier stond niet op scherp.

Plek twee
Al was de 5-0 overwinning wel een evenaring van de grootste seizoenszege (5-0 tegen Vitesse). De ploeg gaat met een goed gevoel de interlandbreak in, waarna het spannend wordt. In een paar weken tijd gaan dan de prijzen verdeeld worden.

PSV strijdt nog voor drie prijzen en zal vooral in april top moeten zijn. Dan speelt het de bekerfinale en de kwartfinale van de Conference League. In de competitie wacht onder meer een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. In de Eredivisie lijkt het wel zeker te zijn van plek twee. PSV heeft een voorsprong van negen punten op Feyenoord. Een tweede plek is aan het einde van het seizoen genoeg voor voorronde Champions League. Al willen ze in Eindhoven natuurlijk meer.