Liveblog

112-nieuws: dode man gevonden • brandweer rukt uit voor knakworstjes

21 maart 2022 om 21:51 • Aangepast 29 maart 2022 om 10:27
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

21.28

Dode man gevonden in weiland

In een weiland in Oirschot is maandagavond rond halfzeven een dode man gevonden. Het gaat om een man van 68 jaar die daar zijn paarden kwam verzorgen. De politie meldde rond negen uur dat er sprake is van verdachte omstandigheden. De dode man werd in het weiland aan de Broekstraat gevonden door een bekende van hem. Op vragen over de verdachte omstandigheden waaronder de man is gevonden, gaat de politie maandagavond niet in.

Foto: Sander van Gils /SQ Vision.
Foto: Sander van Gils /SQ Vision.
20.40

Vrouw thuis in Breda overvallen

Aan de Van Meterenstraat in Breda is iets voor half negen een vrouw in haar huis overvallen. De dader is een man. Mogelijk had hij een mes. Wat hij heeft buitgemaakt, is niet duidelijk. De vrouw is niet gewond geraakt, laat de politie weten. Naar de dader wordt nog gezocht. De politie waarschuwt zelf geen actie te ondernemen wanneer je hem ziet. Van de overvaller is een signalement verspreid. Het gaat om een man met een donkere huidskleur. Hij droeg een zwarte muts en donkere jas met daarop een wit Nike-embleem. Hij sprak met een Engels accent.

LEES OOK: Vrouw thuis in Breda overvallen, politie is op zoek naar de dader

20.30

Brand stroomhuisje, blijkt kampvuurtje om knakworsten op te warmen

Een melding van een brand in een stroomhuisje aan de Klaterspeelweg in Maarheeze, bleek iets heel anders. Toen de brandweer bij het stroomhuisje kwam, bleek er een man een kampvuurtje te hebben gemaakt om enkele knakworstjes op te warmen. De man was op de fiets aan het toeren en gaf volgens een 112-correspondent aan op de bewuste plek even te kunnen genieten van een paar worstjes en een wijntje.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

Bij het stenen gebouwtje bij de A2 was rook gezien. Omdat het gaat om een stroomhuisje rukte de brandweer met spoed uit. Ze verzochten de man vervolgens vriendelijk zijn etentje ergens op een andere plek voort te zetten. De politie kwam nog even naar Maarheeze voor een gesprek met de man. Vervolgens mocht hij zijn weg in de richting van Leende vervolgen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.50

Politie zoekt beelden van ruzie op terras voorafgaand aan fatale steekpartij

Het onderzoek naar de fatale steekpartij zaterdagavond in het centrum van Rosmalen is nog in volle gang. De politie weet inmiddels uit meerdere verklaringen van getuigen dat de ruzie die voorafging aan de steekpartij waarbij Jordy Gruijters om het leven kwam, is gefilmd. De politie is op zoek naar die beelden. Dit om de toedracht van de steekpartij en dat wat er precies aan voorafging, te kunnen achterhalen.

Wachten op privacy instellingen...
19.20

Brand in een kas in Veldhoven

Terwijl even verderop de vlammen uit het dak van een huis sloegen, brak aan de Antwerpsebaan in Veldhoven brand uit in een kas. In de kas stonden uitgedroogde planten, volgens een 112-correspondent geen spul dat nog verkocht moest worden.

De droge planten vatten vlam door slijpwerkzaamheden. De brandweer had de boel snel onder controle.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
18.15

Vlammen slaan uit dak van huis in Veldhoven

In een huis aan de Sint Janstraat in Veldhoven is aan het eind van de middag brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer waarschuwde omwonenden dan ook om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.

Volgens een 112-correspondent raakte er niemand gewond. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Rond kwart over zes gaf de brandweer aan dat de situatie onder controle was.

Wachten op privacy instellingen...
16.10

Automobilist rijdt lantaarnpaal en pijlbord omver

Een automobilist heeft rond kwart over twee op de Ettenseweg in Rijsbergen een lantaarnpaal uit de grond gereden. Dat gebeurde toen hij van de weg raakte en over een vluchtheuvel reed. Daarbij reed hij de lantaarnpaal en een pijlbord omver.

De bestuurder van de auto is volgens een 112-correspondent uit voorzorg in de ambulance nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn auto raakte flink beschadigd.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
16.00

Fietser gewond na botsing met auto in Breda

Een fietser is rond tien voor twee gewond geraakt bij een botsing in Breda. Ze is volgens een 112-correspondent met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Tilman Suysstraat met de Bernard de Wildestraat. Daar botsten de auto en de fiets. De toedracht van het ongeluk is niet duidelijk.

Het moet een behoorlijke klap geweest zijn. In een van de portieren van de auto zit een flinke deuk. Ook klapte een zijruit van de auto kapot. De automobilist, een vrouw, kwam volgens een 112-correspondent met de schrik vrij.

Foto: Tom van der put / SQ Vision.
Foto: Tom van der put / SQ Vision.
15.55

Brand in garage achter huis in Cuijk

Aan de Julianastraat in Cuijk is rond tien voor drie brand uitgebroken in een garage. Op foto's is vooral veel rook te zien. De garage zit aan de achterkant van een huis. Volgens een 112-correspondent was er toen de brand uitbrak niemand thuis. De bewoner was volgens haar net met de auto op pad. Een overbuurman belde hem om te zeggen dat zijn garage in brand stond.

Zes huizen in de buurt werden volgens de correspondent uit voorzorg ontruimd. Dit met name vanwege de rook. De brand bleef beperkt tot de garage.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
15.40

Vrouw (49) zwaargewond bij ongeluk, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeluk in Breda waarbij afgelopen woensdag een vrouw van 49 jaar uit die plaats haar been brak. De vrouw reed rond halfvier op haar motorfiets op de Robijnstraat toen ze, zoals ze later verklaarde tegenover de politie, moest uitwijken voor een fietser die zonder te kijken vanaf het Brabantplein de weg overstak. De vrouw maakte een noodstop, ging onderuit en kreeg haar motorfiets op zich.

De fietser stopte even, maar reed vervolgens door zonder haar gegevens achter te laten. Het zou gaan om een circa 50-70 jarige vrouw met kort rood c.q. blond haar. Ze droeg een blauw met paarse jas en aan haar fiets had ze twee bagagetassen. De politie roept haar op zich te melden. Ook komt de politie graag in contact met getuigen van het ongeluk.

13.36

Rijstrook A58 dicht vanwege kapotte vrachtwagen

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Ongeluk tussen twee bestuurders op kruising

Op de kruising van de Graafsedijk met de Millseweg in Beers is maandagmiddag een ongeluk gebeurd tussen twee bestuurders. In een van de auto's zat een moeder met kind, die worden in de ambulance gecontroleerd. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
13.13

Grind op kruising N285 bij Zevenbergen

Wachten op privacy instellingen...
12.18

Hulpdiensten naar Helmond

Meerdere hulpdiensten zijn maandag opgeroepen bij een bedrijf aan de Gerstdijk in Helmond. Ook een traumaheli kwam daar naartoe. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens een medewerker zou iemand onwel zijn geraakt. Diegene is onder begeleiding van een trauma arts naar een ziekenhuis gebracht.

12.04

Vrachtwagen met pech op A16, twee rijstroken dicht

Op de A16 richting Rotterdam zijn bij Breda twee rijstroken dicht. Er ligt een oliespoor op de weg.

Wachten op privacy instellingen...
11.46

Brandweer redt kat uit boom in Roosendaal

De brandweer moest maandagochtend uitrukken voor een kat die vastzat boven in een boom aan de Triasdijk in Roosendaal. Volgens een omwonende zat de kat er al lang. Met een hoogwerker redde de brandweer het diertje uit de boom. Het is niet duidelijk van wie de kat is. Omwonenden hebben het diertje mee naar huis genomen en proberen te ontdekken wie de eigenaar is.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
10.40

Tien dode roofvogels gevonden in Deurne

De dierenpolitie heeft zondag tien dode buizerds gevonden in een bosje aan de Trienenbergweg in Deurne. Aan mensen die meer weten, wordt gevraagd zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
10.38

Tiener voor vierde keer betrapt zonder rijbewijs

Een 17-jarige jongen uit Oosterhout is zondagmiddag voor de vierde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. Agenten waren bekend met de jongen en zagen hem rijden op de Europaweg in Oosterhout. Hij had volgens de politie zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen.

10.31

Drie koperdieven aangehouden in Willemstad

Twee mannen (24 en 48) en een vrouw (27) zijn maandagochtend door de politie aangehouden aan het Sluispad Noord in Willemstad. Ze hebben mogelijk koper gestolen bij het sluizencomplex. De 24-jarige man werd rond half drie 's ochtends op het terrein van het sluizencomplex betrapt en aangehouden. Een paar uur later, om half zes, werden de andere man en vrouw aangehouden. Alle drie de verdachten hadden veel elektriciteitskabels bij zich. Ze zitten nog vast.

09.40

Rijstrook A2 open, reparatie vangrail nodig

Op de A2 bij Budel is inmiddels een rijstrook vrijgegeven. Eerder gebeurde daar een ongeluk tussen twee auto's en een bergingswagen. Daarbij ging ook een vangrail kapot, die wordt nu gerepareerd. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond half twaalf weer volledig open kan. Verkeer moet nog rekening houden met veel vertraging.

09.02

Ongeluk op A2 richting Eindhoven

Ook op de A2 is maandagochtend een ongeluk gebeurd. Dat gebeurde bij afrit Budel, richting Eindhoven. Twee auto's en een bergingswagen botsten op elkaar. De bestuurster van de voorste auto raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

De weg ligt bezaaid met brokstukken en is dicht. De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.01

Ongeluk op N279

Op de N279 bij Helmond is een ongeluk gebeurd richting Beek en Donk. Verkeer moet rekening houden met zo'n vijftig minuten vertraging.

08.57

A27 richting Breda weer vrij

De A27 richting Breda is weer vrij. Eerder kreeg verkeer daar te maken met ruim twee uur vertraging, omdat er vijf grote glasplaten op de weg waren gevallen. Een rijstrook was dicht, vanwege opruimwerkzaamheden.

08.44

Gestripte auto in het water gevonden

In het water langs de Herven in Den Bosch ligt maandagochtend een auto. Een duikteam, de politie, ambulance en brandweer gingen op de melding af, maar het bleek niet om een ongeluk te gaan. De auto was volledig gestript: onder meer het stuur, de bumper, ramen en deuren waren weg. De politie houdt er rekening mee dat de auto is gestolen en vervolgens in het water is gedumpt. De eigenaar van de auto gaat mogelijk aangifte doen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
08.38

A59 vanuit Den Bosch weer vrijgegeven

Wachten op privacy instellingen...
08.10

Ongeluk op A59, rijstrook dicht

Op de A59 vanuit Den Bosch is tussen Engelen en Drunen-West een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is daardoor dicht, wat om tien over acht leidt tot veertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.49

Gevallen glasplaten leiden tot vertraging op A27

Op de A27 van Gorinchem richting Breda staat bij afrit Geertruidenberg dertien kilometer file, wat voor verkeer tot ruim twee uur vertraging leidt. Dat komt doordat er vijf grote glasplaten op de weg zijn gevallen. Verkeer moest vlak daarna over de vluchtstrook, vanwege opruimwerkzaamheden. Rond half acht was er weer een rijstrook open.

Wachten op privacy instellingen...
06.41

Dronken scooterrijders moeten rijbewijs inleveren

Twee dronken scooterrijders - 17 en 18 jaar oud - uit Waspik moesten afgelopen weekend hun rijbewijs inleveren bij de politie. Agenten hielden hen aan op het Halve Zolenpad tussen Waalwijk en Sprang-Capelle. Ze hadden allebei een promillage van meer dan 085. Er is ook proces-verbaal tegen de twee opgemaakt.

02.30

Brand in bedrijfsgebouw Someren

In een hal van een bedrijf aan de Randweg in Someren woedde rond halfeen zondagnacht brand. De hal stond volgens een 112-correspondent vol rook. Daarop werd de brandweer gealarmeerd. De brand was uitgebroken bij een elektrische heftruck. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Een man is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij had rook ingeademd.

De brandweer bluste het vuur in de bedrijfshal in Someren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur in de bedrijfshal in Someren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.21

Bewoners verjagen twee inbrekers uit huis in Dongen

De bewoners, een man en vrouw, van een huis aan de Aertsenstraat in Dongen schrokken zondagnacht wakker van twee inbrekers in hun huis. Twee inbrekers stonden plotseling in de deuropening van hun slaapkamer. De man is uit bed gegaan en heeft al schreeuwend de overvallers weggejaagd. De twee overvallers zijn zonder buit gevlucht. Ze gingen ervandoor in een kleine donkere auto. De politie onderzoekt de zaak en zoekt nog getuigen en camerabeelden.

23.21

Roosendalers schrikken van knallen

Bewoners van de Jurriaandonk in Roosendaal schrokken zondagavond van knallen in hun buurt. Sommigen dachten aan een schietpartij. Meerdere eenheden gingen die kant op. De politie vermoedt dat er is geschoten met knalpatronen.

Meerdere politie-eenheden deden onderzoek na het horen van de knallen in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Meerdere politie-eenheden deden onderzoek na het horen van de knallen in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!