Vier mannen opgepakt voor autobranden in Veen rond oud en nieuw

22 maart 2022 om 17:32 • Aangepast 23 maart 2022 om 17:25
nl
Vier mannen zijn dinsdag aangehouden in het rechercheonderzoek naar de autobranden rond de afgelopen jaarwisseling in Veen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichtingen. In de weken voor oud en nieuw gingen op het kruispunt van de Witboomstraat, Van der Loosstraat en Mussentiend 14 stookauto’s in vlammen op.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het gaat om vier jonge mannen: twee uit Wijk en Aalburg (19 en 21) en twee uit Veen (20 en 21). Zij zitten vast voor verhoor. De recherche gaat door met het onderzoek en verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.

Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena reageert blij op het onderzoek en de aanhoudingen: “Complimenten voor de aanpak van politie en Openbaar Ministerie. Waar mogelijk zetten we ons in om schade te verhalen.”

Traditie
Het in brand steken van oude auto's, vaak gevuld met allerlei brandbare materialen, is een populaire traditie in Veen. "Een jaarlijks terugkerend fenomeen dat gevaarlijke situaties voor omwonenden en omstanders oplevert", aldus de politie. "Hierbij wordt ook zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Omwonenden lopen schade op aan hun woningen en ondervinden veel overlast. Ook trekken de branden steeds vaker mensen van buiten Veen aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!