Wisselende reacties op mogelijke aanstelling Van Nistelrooij bij PSV 1

23 maart 2022 om 10:00 • Aangepast 23 maart 2022 om 15:05
nl
Het gerucht gaat dat nieuwe algemeen directeur Marcel Brands een nieuwe poging wil wagen om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als trainer van PSV. De huidige beloftentrainer zei een maand geleden nog niet klaar te zijn voor die stap. Nu probeert de club hem over te halen door Fred Rutten als sterke assistent naast hem weg te zetten. Het leidt tot wisselende reacties bij prominenten en oude bekenden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Wie goed naar Huub Stevens luistert, hoort achter elkaar zijn twijfels. "Ik vind Ruud van Nistelrooij een hele goede trainer. Maar hoeveel jaar zit hij nou daadwerkelijk in het trainersvak. Het opleiden van spelers is heel anders dan het omgaan met de druk van het presteren."

En dus denkt de oud-trainer dat het beter is als PSV eerst nog iemand anders voor de groep zet. "Je kunt dan wel Van Nistelrooij doorschuiven als assistent bij PSV 1 én dan blijft hij trainer van Jong PSV."

"Ruud krijgt te maken met Champions League, dat is anders dan de Keuken Kampioen Divisie."

Het doet niet af van hoe Stevens denkt over de oud-spits als mogelijke hoofdtrainer bij het eerste elftal. "Hij heeft de juiste achtergrond. Hij kent de club als geen ander en ook wat er speelt op de Herdgang. Op dat gebied denk ik dat het een goede keuze zou zijn. Maar toch heb ik zo mijn twijfels. Ik zou eerst nog voor iets anders kiezen."

Als de geboren Limburger terugkijkt op zijn eigen carrière, heeft hij eerst nog veel ervaring opgedaan voordat hij begon aan het echte werk. "Ik heb zo'n zeven jaar in de opleiding bij PSV gewerkt. Toen werd ik hoofdtrainer van Roda JC. Maar het échte werk begon pas bij Schalke 04. Toen kreeg ik ineens te maken met Europees voetbal. Ruud krijgt nu mogelijk te maken met Champions League voetbal. Dat is toch heel anders dan wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie."

"Je zit bij de club van je hart, maar dat kan heel snel veranderen."

Allesomvattend, adviseert Stevens om nog even te wachten. "Als hij de keuze nog altijd heeft, moet hij het nu niet doen. Maar de vraag is of PSV kan en wil wachten. Het is een moeilijke situatie voor hem. Je zit bij de club van je hart maar dat kan heel snel veranderen. Ik zou nog even wachten."

Voormalig trainer Aad de Mos heeft het vooral over de geloofwaardigheid van Van Nistelrooij. "Als hij nu alsnog trainer van PSV 1 gaat worden, dan is hij niet meer geloofwaardig. Een maand geleden zei hij er nog niet klaar voor te zijn."

"Je ziet niet vaak dat clubs hun beloftetrainer doorschuiven naar het eerste elftal."

FC Eindhoven-middenvelder Koen Oostenbrink speelde één jaar onder Ruud van Nistelrooij. In het seizoen 2018/19 trainde van Nistelrooy PSV Onder 19, de lichting van onder andere Noni Madueke en Mohammed Ihattaren. Oostenbrink vond hem een fijne trainer.

"Ik kon het goed met hem vinden en ervaarde hem als een rustige man. Het was een positieve samenwerking met hem als trainer.’’ Ook gunt hij Van Nistelrooij de hoofdtrainersfunctie bij PSV. ‘’Je ziet niet vaak dat clubs hun beloften doorschuiven naar het eerste elftal. Het zou mooi zijn als hij die stap kan maken, ik gun het hem van harte."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!