Kunstrijdster Lindsay van Zundert zeker van WK-finale

23 maart 2022 om 13:58 • Aangepast 24 maart 2022 om 13:59
nl
Met een goede korte kür heeft Lindsay van Zundert zich op het WK in Montpellier verzekerd van een plek in de finale. De 17-jarige kunstrijdster uit Etten-Leur kreeg een score van 58,49. Daarmee plaatst ze zich als nummer 18 voor de vrije kür van vrijdag.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Op de Olympische Winterspelen behaalde Van Zundert een score 59,24. Dat was toen een persoonlijke record. Op het WK lukte het net niet om die score te evenaren.

"De elementen gingen goed, maar mijn trillende benen aan het einde zorgden ervoor dat het toen niet geheel zuiver meer was. Mijn conditie heeft toch een beetje geleden onder de corona die ik heb opgelopen na een avondje carnaval”, zei Van Zundert na afloop.

Van Zundert debuteerde vorig jaar op het WK in Stockholm met de zestiende plek. Toen plaatste ze zich als 24e voor de vrije kür, die ze vervolgens uitstekend reed en acht plekken steeg.. Door die prestatie werd ze de eerste Nederlandse kunstrijdster op de Spelen sinds Dianne de Leeuw in 1976 in Innsbruck.

In januari van dit jaar wist Van Zundert zich bij de EK in Tallinn niet te plaatsen voor de vrije kür. Ze kwam op de korte kür niet verder dan de 27e plek door een val.

Nieuwe bondscoach

De schaatsbond strikte onlangs de Oekraïense oud-olympisch kampioene Aljona Savchenko als nieuwe bondscoach voor het Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden (NTK) dat in Heerenveen wordt gevestigd. Lindsay van Zundert heeft daar helemaal geen oren naar, zegt ze op schaatsen.nl.

“Zij is geen toegevoegde waarde voor mij, en dat geldt ook voor de Academy van de KNSB. Ik heb thuis alles wat ik nodig heb om verder te komen, dus waarom zou ik overstappen? Het kost veel tijd op en neer te reizen naar Heerenveen. Ik heb een fysio in de buurt, Joan (Haanappel, red.) is er altijd voor me, mijn coach Carine zit in België: het is allemaal ideaal. Met deze mensen wil ik ook de komende vier jaar door, tot in Milaan. Daar voel ik me mentaal klaar voor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!