NAC wil aandelen verkopen aan City Football Group, fans zijn teleurgesteld

23 maart 2022 om 18:04 • Aangepast 24 maart 2022 om 17:26
nl
De aandeelhouders van NAC willen hun aandelen verkopen aan City Football Group, het bedrijf achter Manchester City. Dat laat de club woensdag weten. Eerder leek het erop dat bouwondernemer Karel Vrolijk de club over zou nemen, maar hij wordt nu definitief bedankt voor zijn inspanningen.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

In januari werd bekend dat Vrolijk de aandelen van NAC over wilde nemen. Uiteindelijk stak de Raad van Commissarissen daar vorige maand een stokje voor, omdat er 'alternatieve voorstellen' waren.

De club heeft de afgelopen weken alle opties onderzocht. City Football Group trekt nu dus aan het langste eind. "Wij hebben de aandeelhouders de uitkomsten gepresenteerd. Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group. Alle andere partijen, zijn hiervan op de hoogte gebracht en bedankt voor hun inspanningen.

Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan
City Football Group werd in 2013 opgericht door sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan uit Abu Dhabi en is vooral bekend als eigenaar van verschillende voetbalclubs. Naast vlaggenschip Manchester City zijn bijvoorbeeld clubs als New York City en Melbourne City in handen van het bedrijf. Sinds 2020 geldt dat ook voor Lommel SK, dat op het tweede niveau van België uitkomt.

Ook in Breda is City Football Group zeker niet onbekend. Eerder was er al een samenwerkingsverband met NAC. Toen werden bijvoorbeeld talenten als Angeliño, Thierry Ambrose en Manu Garcia tijdelijk in Brabant gestald.

Fans boos
Op Twitter is niet iedereen even enthousiast over het plan van NAC. Meerdere fans vrezen dat de identiteit van de club hiermee te grabbel wordt gegooid. "NAC valt in handen van Arabieren. Veel geluk met jullie bloedgeld", schrijft ene Erik. En Ronnie voegt toe: "NAC Breda City klinkt ook voor geen meter."

Daarnaast is de grootste supporterssite op zwart gegaan. B-Side Rats noemt het mogelijk de allerzwartste dag uit de geschiedenis van de club.

Een paar uur later kwam er een statement vanuit alle supportersgeledingen. Zij willen allemaal niet dat de City Foutball Group NAC over gaat nemen. "Wij willen geen handelshuis worden van een sjeik."

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat NAC daadwerkelijk in handen valt van City Football Group. De Raad van Commissarissen, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda moeten hun goedkeuring nog geven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!