Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens - Omroep Brabant

Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens

25 maart om 19:15 • Aangepast 28 maart om 11:24
nl
De politie is vrijdag aan het eind van de middag met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij de ingang van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg. Een beveiliger had gezien dat de vier een koffer bij zich hadden 'met daarin een vuurwapen of iets dat daarop lijkt'.

De melding werd door de agenten uiterst serieus genomen. De eenheden maakten onderweg een aanvalsplan. De ‘zware’ vesten, die beter bestand zijn tegen kogels, werden omgedaan.

In overleg met een beveiligingsbeambte, die de omgeving goed kent, werden de verdachten van verschillende kanten benaderd. De agenten trokken hun pistolen en richtten die op de verdachten. Die gaven meteen gehoor aan de bevelen van de agenten. Nadat ze geboeid werden afgevoerd, bekeken de agenten het koffertje. Daarin bleek een balletjespistool te zitten, een zogenoemde BB-gun. Dat is geen ‘echt’ vuurwapen, maar een wapen dat je op de kermis kunt winnen. De zwaardere versie wordt gebruikt in de schietsport.

Houten
De verdachten komen allemaal uit Houten. Twee jongens zijn 16 jaar oud en de andere twee betrokkenen zijn 17 jaar oud. Ze zouden met het neppistool een fotodocu hebben willen maken in en rond het ziekenhuis.

Ze werden meegenomen naar het politiebureau. Daar gaven ze aan geschrokken te zijn maar wel te begrijpen waarom ze aangehouden werden. De verdachten mochten na verhoor weer gaan. Ze krijgen nog een oproep van Bureau Halt voor een alternatieve straf.

'Dit soort grappen zijn levensgevaarlijk'
"Dit soort grappen zijn levensgevaarlijk", benadrukt een politiewoordvoerder. "Dit had verkeerd kunnen aflopen.”

Het is verboden om met dit soort wapens over straat te lopen. “Airsoftwapens zijn niet van echte wapens te onderscheiden en zullen dus door andere mensen als bedreigend worden gezien. Ze moeten goed verpakt en niet meteen gebruiksklaar zijn als je ze koopt en meeneemt naar huis.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone