FC Den Bosch gelijk tegen VVV, kansloos verlies Helmond Sport bij Excelsior

26 maart 2022 om 20:58 • Aangepast 4 april 2022 om 10:27
FC Den Bosch is er in de thuiswedstrijd tegen VVV niet in geslaagd om op de ranglijst in te lopen op de Limburgse ploeg. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Helmond Sport, hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, verloor met ruime cijfers van Excelsior: 3-0.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Den Bosch - VVV Venlo 0-0
De wedstrijd kende een afwachtend begin. In de eerste twintig gebeurde er nauwelijks iets. In het tweede gedeelte voorkwam VVV-doelman Vito van Crooij twee keer dat de Bosschenaren op voorsprong zouden komen. Inzetten van Ryan Leijten en Soufyan Ahannach kwamen niet voorbij de Limburgse doelman.

Pas de slotfase zette FC Den Bosch de ploeg uit Venlo meer onder druk, maar gescoord werd er niet. Doelman Wouter van der Steen voorkwam met een goede redding op een schot van Nick Venema dat VVV alsnog met de volle winst naar huis zou gaan.

Excelsior - Helmond Sport 3-0
Zowel in de eerste als in de tweede helft was Excelsior de bovenliggende partij. De Rotterdammers kwamen binnen tien minuten op voorsprong na een doelpunt van Mats Wieffer. Ook na de rust waren de Helmonders niet echt in staat om een vuist te maken tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Drie minuten na rust maakte topscorer Thijs Dallinga er 2-0 van. Excelsior bleef de betere ploeg. In blessuretijd schoot Redouan El Yaakoubi van afstand raak, 3-0.