Dollemansrit eindigt tegen hek van huis burgemeester: 'Hek heeft ons gered'

27 maart 2022 om 15:12 • Aangepast 28 maart 2022 om 14:48
nl
Een 53-jarige man is zondagochtend opgepakt in Steenbergen na een dollemansrit door de stad, waarbij hij onder meer inreed op het hek van het huis van burgemeester Ruud van den Belt. Eerder die ochtend reed de man 'op een zeer asociale manier door Steenbergen' en miste hij op een haartje een politieauto. De burgemeester laat in een schriftelijke reactie weten dat hij heel erg geschrokken is.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"Gelukkig heeft het hekwerk ons behoed, we hebben even tijd nodig om dit een plaats te geven", zegt burgemeester Ruud van den Belt. "Ook erg vervelend voor de familie van deze man, ook die zal geschrokken zijn en moet dit verwerken."

Zowel de agenten als de burgemeester doen aangifte tegen de man. Over een motief is nog niets duidelijk, meldt de politie. Hij zit nog altijd vast en er wordt een onderzoek ingesteld. "Omdat hij ernstig verward gedrag vertoonde, vindt er ook overleg plaats met zorginstanties", laat de politie weten.

Politieauto in de berm
Rond negen uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een personenauto die op 'zeer asociale manier rondreed in Steenbergen'.

Toegesnelde agenten zagen de betreffende auto vervolgens recht op hen afrijden. De agenten konden hun dienstauto net op tijd de berm insturen om te voorkomen dat de wagens met elkaar botsten.

Aanhouding
Iets later meldde 'een bewoner aan de Nassaulaan' dat er een auto tegen het toegangshek van zijn huis was gereden, zo schreef de politie in een persbericht. Die bewoner bleek later de burgemeester van Steenbergen te zijn: Ruud van den Belt.

De bestuurder van de auto, een 53-jarige man uit Steenbergen, werd bij het huis van de burgemeester aangehouden door toegesnelde agenten. De auto stond tegen het hekwerk aan. Zowel de auto als het hek liep schade op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!