Bijzondere nieuwe bewoners voor ZooParc in Overloon - Omroep Brabant

Bijzondere nieuwe bewoners voor ZooParc in Overloon

31 maart om 20:35 • Aangepast 1 april om 20:40
nl
Bijzondere nieuwe bewoners voor ZooParc: het dierenpark in Overloon verwelkomt binnenkort vijf mhorgazellen. Een zeldzame soort, waar er wereldwijd nog maar vijfhonderd van zijn. "We zijn blij dat we zo kunnen bijdragen aan het behoud van deze dieren."
Profielfoto van Julia Kanters
Geschreven door
Julia Kanters

Hoofd dierenverzorging Steven van den Heuvel is in zijn nopjes met de komst van de speciale gazellen, die te herkennen zijn aan hun bruine rug en witte poten. "We proberen ze al drie jaar deze kant op te krijgen." En dus wordt er nu ook alles aan gedaan om het de dieren naar de zin te maken.

"Ze komen oorspronkelijk uit de woestijn. Daarom maken we nu een groot zandgedeelte met wat rotsen hier en daar, waar ze heerlijk kunnen vertoeven. En er komt een speciale schuilhut, voor als het regent." In hun splinternieuwe verblijf krijgen ze trouwens gezelschap van twee struisvogels, die ook pas in het park zijn.

Fokprogramma's
De mhorgazellen dreigen de afgelopen jaren om meerdere redenen uit te sterven. Zo werd er lange tijd veel op de soort gejaagd, maar lijden ze ook onder de droogte in Noord-Afrika, waar de dieren in het wild leven. Speciale fokprogramma's moeten voorkomen dat de mhorgazellen verder verdwijnen. ZooParc krijgt straks één mannetje en vier vrouwtjes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.