Liveblog

112-nieuws: vaten vol drugsafval in Borkel • dief betrapt in pashokje

1 april 2022 om 20:36 • Aangepast 11 april 2022 om 09:37
nl
In deze liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Deze liveblog is gesloten

20.35

Kledingdief betrapt

Een 43-jarige man is vrijdagmiddag op heterdaad betrapt in een kledingwinkel in Waalwijk. De man had enkele kledingstukken meegenomen naar een pashokje. Het personeel vertrouwde dit niet. Terecht, zo bleek al snel, want de man had met een nijptang de labels van de kleding gehaald. Hij had op dat moment al twee broeken, een riem en een trui aan.

17.56

Drugsafval gevonden in Borkel

In de buurt van de Peedijk in Borkel zijn vrijdagmiddag meerdere vaten met drugsafval gevonden. Een van de vaten lekte, waardoor de grond afgegraven zal moeten worden. De melder voelde zich niet helemaal lekker en is nagekeken in de ambulance. De politie doet sporenonderzoek.

16.23

Fontys-gebouw in Eindhoven kort ontruimd

Een gebouw van Fontys op de TU/e-campus is vrijdag kort ontruimd geweest, nadat er iets mis ging met een gevaarlijke stof in een lab. Terwijl de studenten buiten wachtten, deed een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer onderzoek.

Er bleken twee stoffen samengevoegd te zijn, die in combinatie voor een warmtereactie zorgen. Omdat de dop van het vat was dichtgedraaid, kwam het bol te staan. Toen bleek dat er geen gevaar was, mocht iedereen weer naar binnen.

14.08

Auto in vangrail op A2

Op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert is vrijdag rond halftwee 's middags een auto in de vangrail beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto raakte zwaar beschadigd. Er moest een rijbaan worden afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er een korte file.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
14.04

Verwarde man ramt politie in politievoertuig

Op de Hulsdonksestraat in Roosendaal is rond twaalf uur vrijdagmiddag een verwarde man voor de politie op de vlucht geslagen. Dat deed hij in een politieauto van de politie zelf. Het is nog onduidelijk hoe de man aan de wagen is gekomen.

Zijn besluit resulteerde in een 'wilde achtervolging' waarbij er meerdere politiewagens werden geramd door de man. De dollemansrit verliep onder andere via de A17 en A59. In Gorinchem kon de man worden gestopt en aangehouden.

Op sociale media gaan beelden rond van de arrestatie.

Wachten op privacy instellingen...
10.23

Opgepakte man verdacht in plofkrakenzaak

Een van de vier mannen die wordt verdacht van het voorbereiden en plegen van plofkraken op geldautomaten is woensdag aangehouden in Tilburg. Het gaat om een Utrechter die in Tilburg werkt. Woensdag vielen gewapende agenten in Tilburg een bedrijf binnen. De politie wil in het kader van het onderzoek niet bevestigen dat de inval verband houdt met die inval.

LEES OOK: Opgepakte man in Tilburg is een verdachte in Duitse plofkraakzaak

09.29

Rijstrook dicht op A67

Een vrachtwagen met pech zorgt voor vertraging op de A67 bij Eindhoven. Dat meldt de ANWB via Twitter. Bij knooppunt Leenderheide is de rechterrijstrook dicht. Momenteel staat er daarom vijf kilometer file, goed voor ongeveer dertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
08.11

Minder treinen

Tussen Den Bosch en Breda rijden vrijdag 'veel minder treinen' door een defect aan het spoor. Dat meldt de NS. Volgens de NS duurt de storing tot tien uur 's ochtends.

LEES OOK: Veel minder treinen tussen Breda en Den Bosch door kapot spoor

23.42

Auto in water in Breda

Een auto is donderdagavond in het water beland langs de Overkroetenlaan in Breda. Dit gebeurde rond halfelf. In de auto zaten twee mensen. "Veel hulpdiensten kwamen op de melding af", laat een 112-correspondent weten.

"Een agent bleef in het water bij de inzittenden tot ze uit de auto gehaald konden worden." De twee zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Een berger heeft de auto uit het water gehaald.

22.15

Politie zoekt verdachte beroving in Eindhoven

De politie was donderdagavond met verschillende eenheden op zoek naar een verdachte van een beroving in de buurt van de Elburglaan in Eindhoven. Daar zou iemand op straat beroofd zijn. De politie was met veel mensen aanwezig om de wijk uit te kammen. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat er zou zijn buitgemaakt. Ook is het niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt.

Met veel manschappen werd de omgeving van de Elburglaan in Eindhoven uitgekamd (foto: SQ Vision).
Met veel manschappen werd de omgeving van de Elburglaan in Eindhoven uitgekamd (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!