Liveblog

112-nieuws: Brand in keuken • Botsing nadat bestuurder door rood rijdt

5 april 2022 om 15:44 • Aangepast 13 april 2022 om 15:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

23.14

Brand in keuken bij woning in Oirschot

Bij een woning aan de Broekstraat in Oirschot is dinsdagavond rond half tien brand uitgebroken in de keuken bij een stoof. Het vuur zou in een pijp geschoten zijn.

De brandweer rukte met drie blusvoertuigen uit en de dakpannen werden gelicht om te kijken of er geen vuur meer in de loze ruimte zat.

22.57

Botsing nadat automobilist door rood rijdt

Twee auto's zijn dinsdagavond rond half elf op elkaar gebotst bij de kruising van de Europalaan met de Valkenierstraat in Valkenswaard. Eén van de twee bestuurders reed door rood. Er waren geen gewonden, de auto's zijn weggesleept.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.50

Verkeerspolitie bekeurt 119 bestuurders voor het vasthouden van een telefoon

De verkeerspolitie in Oost-Brabant heeft vandaag gecontroleerd op afleiding in het verkeer. Agenten in een touringcar controleerden bijvoorbeeld of automobilisten een mobiele telefoon vasthielden. Er werden 140 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 119 voor het vasthouden van een telefoon. Er werd verder onder meer bekeurd voor snelheidsovertredingen en het negeren van een inhaalverbod.

Wachten op privacy instellingen...
16.55

Lange files op A58 na ongeval

Door een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Moergestel is op de snelweg A58 van Eindhoven richting Tilburg de rechterrijstrook afgesloten. Er staat 11 kilometer file en de vertraging is volgens de ANWB opgelopen tot ruim een uur. Ook richting Eindhoven staat het verkeer vast.

LEES OOK: Lange file op A58 van Eindhoven naar Tilburg na ongeval met vrachtwagen

16.00

Ongeval in Roosendaal

Op de Leemstraat in Roosendaal zijn vanmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde rond 15.30 uur ter hoogte van de Nelson Mandelaweg. Een van de bestuurders van de auto's is nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Zover bekend kwam de andere bestuurder met de schrik vrij. Bij de botsing raakten beide auto's zwaar beschadigd. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
15.30

Dode vrouw gevonden in Oss

Op een bankje in het parkje aan de Boterstraat in Oss is dinsdag een overleden vrouw gevonden. Het lichaam werd ontdekt door een thuiszorgmedewerker. De politie ging eerst uit van een misdrijf, maar maakte later in de ochtend bekend dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
14.50

Weg dicht om brandende vrachtwagen te kunnen blussen

Het verkeer op de A67 wordt stilgezet zodat de brandweer de brandende vrachtwagen kan blussen.

LEES OOK: A67 in beide richtingen dicht om brandende vrachtwagen te kunnen blussen

14.42

Autobrand op de A67

Op de A67 staat een vrachtwagen in brand. Hij staat bij Geldrop richting Eindhoven. De rechterrijstrook is dicht en het zorgt voor 25 minuten vertraging. Ook richting het oosten staat er wat file, de vertraging is daar een paar minuten.

Wachten op privacy instellingen...
13.49

Nepgeld gevonden op fietspad in Roosendaal

Het geld was overduidelijk ongeldig.

Wachten op privacy instellingen...
13.26

Gewonde bij een steekincident in Oss

Bij een ruzie in een appartementencomplex aan de Medicijnstraat in Oss is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer wordt in het ziekenhuis behandeld, hij heeft een steekwond. Beide mannen zijn verdachte, meldt een politiewoordvoerder.

Een verdachte wordt aan gehouden (foto: Gabor Heeres).
Een verdachte wordt aan gehouden (foto: Gabor Heeres).
13.20

Verwarde man aangehouden in Tilburg

In de Telexstraat in Tilburg was vanochtend een flinke politiemacht op de been. Agenten en onderhandelaars gingen af op iemand die dreigde zichzelf en anderen iets aan te doen. De politie noemt de man verward. Hij is aangehouden.

De politie kreeg een melding omdat iemand zich zorgen maakte over de man. Onderhandelaars maakten uit het gesprek met de man ook op dat hij mogelijk zichzelf of anderen iets aan wilde doen. Er wordt zorg voor de man ingeschakeld.

12.45

Man gooit mes en andere spullen uit het raam

Een man gooide maandagmiddag en mes en andere spullen uit het raam in Bergen op Zoom. De politie zegt dat hij verward was. Hij is aangehouden.

Agenten kregen een melding dat er iemand in een huis aan de Boulevard door het lint zou gaan. Toen ze daar kwamen, gooide de man een mes naar beneden, deze kwam op de politieauto terecht. Daarna gooide de man koffiemokken naar beneden en maakt hij een raam stuk.

De man wordt verdacht van vernieling en bedreiging.

11.03

Fietser zwaargewond bij ongeluk in Etten-Leur

Een fietser is dinsdagochtend aangereden op de Rijsbergseweg in Etten-Leur. De fietser is ernstig gewond geraakt. Een traumahelikopter heeft medische bijstand verleend. Het is volgens een 112-correspondent onduidelijk wie geen voorrang verleende.

De ruit van de auto is flink beschadigd. De weg is afgesloten.

10.13

Fietser gewond na aanrijding met bestelbus

In Oosterhout is een fietser dinsdagochtend gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij aangereden werd door de bestuurder van een bestelbus. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus is niet gewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Een ambulance heeft de fietser naar het ziekenhuis gebracht (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Een ambulance heeft de fietser naar het ziekenhuis gebracht (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
10.02

Pakketbezorger botst op straatlantaarn en boom

Een pakketbezorger is dinsdagochtend op een lantaarnpaal en een boom gebotst langs de Tholenseweg bij Halsteren. De bus heeft flinke schade, de bestuurder raakte niet gewond, meldt ZuidWest TV. Brandweerlieden die aan het oefenen waren en toevallig voorbijkwamen, hebben de bezorger geholpen. Hij kon zelf uit zijn bus komen. Het verkeer heeft wat last gehad van het ongeluk.

09.50

Motoragenten betrokken bij ongeluk A58

Twee docenten van de rijopleiding van de Politieacademie waren dinsdagochtend betrokken bij een ongeluk op de A58. Vanwege het ongeluk werden twee rijstroken afgesloten. Om kwart voor elf 's ochtends werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

LEES OOK: Twee motorrij-instructeurs van politie betrokken bij ongeluk A58

Een van de beschadigde motoren met een ander betrokken voertuig (foto: SQ Vision).
Een van de beschadigde motoren met een ander betrokken voertuig (foto: SQ Vision).
09.30

Kapotte vrachtwagen in de file

Er is nog wat meer vertraging op de A2 bij Eindhoven. In de file is een vrachtwagen kapot gegaan bij Knooppunt Leenderheide richting de Belgische grens, meldt de ANWB.

09.18

Brand in operatiekamer van Catharina Ziekenhuis

Op de tweede etage van het OK-complex van het Catharina Ziekenhuis aan de Michelangelolaan in Eindhoven woedde dinsdagochtend korte tijd brand. "De watermistinstallatie heeft zijn werk gedaan", laat een woordvoerder weten. "Rond zes uur was de brand meester." Bij de brand is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Brand in Catharina Ziekenhuis

08.53

A58 pas rond elf uur weer helemaal vrij

Pas rond elf uur dinsdagochtend zal de A58 pas weer open zijn. Tot die tijd doet de politie onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
08.28

Twee rijstroken dicht op A58

Tussen Tilburg en Oirschot werden dinsdagochtend twee rijstroken afgesloten na een ongeluk. De vertraging loopt volgens de ANWB op tot vijftig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
08.25

Aantal flinke files in Brabant

Er stond dinsdagochtend een aantal flinke files in Brabant. Op de A58 van Tilburg richting Eindhoven stond 18 kilometer file. Daar bedroeg de vertraging volgens de ANWB zo'n drie kwartier. Van Venlo naar Eindhoven stond het ook vast, net tussen Asten en Eindhoven. Ook daar bedroeg de vertraging drie kwartier.

08.21

Kleine brand op straat in Roosendaal

Op de Kade in Roosendaal werd dinsdagochtend een kleine brand ontdekt naast een stroomkast. Waarschijnlijk ging het om een hoopje afval. De brandweer heeft de brand geblust. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan, brandstichting wordt niet uitgesloten.

22.55

Auto in brand gestoken in Eindhoven

Op de Eeckhoutstraat in Eindhoven is maandagavond rond halftien geprobeerd een auto in brand te steken. Buurtbewoners hoorden een harde knal en gingen vervolgens buiten poolshoogte nemen. Daar bleek een fles met vermoedelijk een brandbare vloeistof door een autoruit te zijn gegooid. Het brandje werd door bewoners geblust. De politie sloot de straat af en doet onderzoek.

19.55

Bestelbus botst tegen auto in Haaren

Een bestelbus en een auto zijn maandagavond op de Langeweg in Haaren tegen elkaar gebotst. De bestelbus van PostNL strandde hierbij op de stoep. De schade aan de auto was groot. De bestuurder van de auto is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De pakketjes in de bestelbus van PostNL zijn overgeladen in een andere bus. De bestuurder van de bestelbus kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!