Brute overvallers van juwelier in Roosendaal lieten dure sieraden liggen - Omroep Brabant
Video

Brute overvallers van juwelier in Roosendaal lieten dure sieraden liggen

5 april om 21:36 • Aangepast 7 april om 17:52
nl
De vier overvallers die begin maart juwelierszaak Siebel in Roosendaal 's nachts overvielen, wisten waarschijnlijk niet goed wat ze deden. Zo ging één van hen onhandig te werk en lieten ze ook juist de duurdere sieraden liggen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Dat zegt de politie in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Dinsdagavond werden beelden getoond van de overval. Het gaat om bewakingsbeelden maar ook om beelden van de bodycam van de agent die als eerste op de melding afkwam.

De overvallers waren maar 1,5 minuut binnen, maar richtten een enorme ravage aan. Zo bliezen ze de voordeur op en sloegen ze met mokers alle vitrines kapot, soms zo onhandig dat ze zelf onder het glas bedolven werden.

De overvallers kwamen met een kleine rode Peugeot 107 naar Rosada en parkeerden eerst een tijd voor het afgesloten toegangshek. Daarna werd het hek geramd en kwamen nog eens twee overvallers op scooters het terrein op. De auto was eerder gestolen in Amsterdam.

Explosief
Vervolgens werd een explosief in de brievenbus van de juwelier gegooid. Drie van de mannen gingen daarna de winkel binnen en pakten wat ze pakken konden. Later haakte ook de vierde overvaller aan. "Het lijkt alsof ze maar willekeurig wat meegraaien", aldus de politie. "Dure sieraden blijven liggen."

De vier overvallers reden weg op de scooters en lieten de auto staan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.