Haal de zonnebrand maar tevoorschijn, je gaat hem nodig hebben

6 april 2022 om 11:28 • Aangepast 14 april 2022 om 13:42
nl
Het is bijna niet voor te stellen in dit herfstachtige weer, maar de lente is nu echt in zicht. Vanaf volgende week gaat de temperatuur omhoog en laat de zon zich veel vaker zien. “We gaan begin volgende week richting de 20 graden", vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza. Maar voor het zover is, moeten we nog even doorbijten.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

We zullen de komende dagen het nog even moeten doen met de huidige weersomstandigheden, zegt Willemsen. “Morgen valt er 's ochtends heel veel regen. Dat wisselvallige weer houdt de komende dagen ook nog aan", zegt de weerman.

“We gaan begin volgende week richting de 20 graden.”

Vanaf zondag zet dan langzaam de verbetering in, maar maandag begint de temperatuur pas echt te stijgen. “We gaan begin volgende week richting de 20 graden.”

De zonnebrand mag je maandag uit de kast gaan halen. “Maandag krijgen we zonkracht vier. Dat betekent dat als je echt in de zon gaat zitten je met een uur wel kunt verbranden. Vooral mensen met een lichte huid moeten daarvoor oppassen.”

"In een korte broek en T-shirt is nog wat optimistisch."

Als je in de zon zit, denk je misschien dat je nog niet kunt verbranden. Maar de zon is op dit moment verraderlijker dan je denkt. Dat komt doordat je huid nog niet veel gewend is, legt Willemsen uit. “We komen net uit de winter, dus iedereen heeft nog weinig zon gehad.”

Voor de barbecue-liefhebbers is er ook goed nieuws: wat Willemsen betreft kan die worden aangestoken. “Het is wel een beetje een grensgeval. In een korte broek en T-shirt is nog wat optimistisch, maar in een lange broek met een vestje is het prima barbecuen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!