Griekse topscorerstitel lonkt voor Tom van Weert

10 april 2022 om 10:00 • Aangepast 19 april 2022 om 16:22
nl
Doelpunten maken zit in het bloed van Tom van Weert. De spits uit Sint-Michielsgestel verruilde in de zomer Denemarken voor het Griekse Volos NFC. Op het hoogste niveau in Griekenland vallen zijn doelpunten als rijpe appelen. Van Weert staat op dit moment slechts één goal achter de topscorer: “Ik ga in er de laatste wedstrijden alles aan doen om topscorer te worden.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Veertien keer was Van Weert dit seizoen al trefzeker. Vanaf het eerste moment liep het eigenlijk al goed: “Ik heb het idee dat alles net wat makkelijker gaat. Op een gegeven moment had ik bijna geen kans nodig om te scoren. Dat gevoel is heerlijk als spits.”

Bij FC Den Bosch, Excelsior, FC Groningen en Aalborg BK liet Van Weert al zien dat hij makkelijk doelpunten maakt. Maar nooit liep het zo lekker als dit seizoen: “In veel van mijn seizoenen lukte het, mede dankzij blessures, niet om constant te presteren. Dat lukt me dit hele seizoen wel.”

“Het is hier best wel lastig om boven de tien goals te scoren."

Het niveau in Griekenland is anders dan in Nederland. “Het is hier best wel lastig om boven de tien goals te scoren. De manier van verdedigen is anders. Ze doen hier niet echt aan opbouwen, iets wat je in Nederland wel veel ziet”, vertelt de 31-jarige aanvaller.

Volos is geen hoogvlieger in Griekenland. Dat maakt het nog knapper dat de spits zoveel doelpunten maakt. Zijn voorganger, Anastasios Douvikas, vertrok naar FC Utrecht. Van Weert schoot er dit seizoen al meer in dan hem. “Het was eigenlijk al een unicum wat hij presteerde hier. Dan val je wel op als je dat overtreft.”

“Ik ga er nog vol tegenaan in de laatste vijf wedstrijden."

Terwijl Volos tegen het einde van de competitie op een veilige afstand staat van de onderste plekken, staat er voor de Gestelaar nog alles om voor te spelen: “Ik ga er nog vol tegenaan in de laatste vijf wedstrijden om zoveel mogelijk doelpunten te maken.”

In de strijd om de topscorerstitel moet Van Weert afrekenen met een opvallende speler: Een middenvelder van PAOK die tien van de vijftien goals gemaakt heeft door penalty’s. Van Weert ziet kansen om hem voorbij te gaan: “Als ik de kansen die ik ga krijgen benut, dan is de kans groot dat ik hem ga inhalen en topscorer word. Het zou mooi zijn als het gaat lukken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!