Willem II krijgt gigantische dreun op bezoek bij Go Ahead Eagles

8 april 2022 om 21:49 • Aangepast 19 april 2022 om 16:23
Het aantal wedstrijden dat nog gespeeld moet worden dit voetbalseizoen wordt minder en minder. Op bezoek bij Go Ahead Eagles was een goed resultaat voor Willem II vrijdagavond dan ook van groot belang in de strijd tegen degradatie. Maar dat goede resultaat kwam er niet, in Deventer ging de ploeg van trainer Kevin Hofland met 4-0 onderuit.

De meegereisde Willem II-fans vroegen aan het einde van de eerste helft om 'bloed, zweet en tranen'. Op dat moment waren er eigenlijk alleen tranen voor alles en iedereen met een zwak voor Willem II. De Tilburgse ploeg keek op dat moment al tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor de hoop op (rechtstreekse) handhaving weer minder werd.

In het begin van de wedstrijd was Willem II een soort schaakspeler. Nadenkend over iedere actie, toewerkend naar een meesterzet. Hoogstaand was het niet, maar dat is in deze fase van de competitie ook niet belangrijk. De zoektocht naar een doelpunt was zonder succes, het was Go Ahead Eagles dat op voorsprong kwam.

Zonder doelpunten
Helemaal gek is het niet dat Willem II zonder succes bleef bij het doel van de tegenstander. Na de zege op RKC Waalwijk, begin februari, scoorde de ploeg slechts twee doelpunten in zeven duels. In Deventer bleef de ploeg van Hofland ook weer zonder doelpunten. De teller in het hele voetbalseizoen staat nu op 23 treffers, alleen Sparta - dat drie duels minder heeft gespeeld - en PEC Zwolle doen het met twintig doelpunten nog slechter.

Kort na rust was Willem II wel dicht bij een doelpunt. Tekenend was het dat het Cuco Martin, een speler van Go Ahead Eagles, was die bijna scoorde. Hij zag doelman Andries Noppert knap reageren en de bal net voor de doellijn pakken. Na een uur spelen was het Noppert die op bizarre wijze een kopbal van Hornkamp uit het doel wist te tikken. "Noppert in Oranje", scandeerde het publiek daarop. Een zeker doelpunt werd dankzij de goalie geen doelpunt, tot ongeloof van de Willem II-spelers.

Tegengoals uit hoekschoppen
Op zo'n moment ontbreekt het Willem II net aan een beetje geluk dat je soms moet hebben. Geluk dat de thuisploeg in de eerste helft wel had. Uit een hoekschop wist Timon Wellenreuther knap redding te brengen op een goede kopbal. Wat volgde was een scrimmage voor het doel van de Duitser, die met hulp van een paar ploeggenoten een paar pogingen nog wist te keren. Maar uiteindelijk was het Isac Lidberg die toch raak schoot in de schiettent: 1-0.

Tien minuten voor rust was het weer open huis achterin bij Willem II. Lidberg, Joris Kramer, Ragnar Oratmangoen, Mats Deijl én Inigo Córdoba kregen de bal echter niet in het doel. Niet veel later ontplofte De Adelaarshorst alsnog. De hoekschop die volgde na de kansenregen werd in eerste instantie weggewerkt, maar de afgeslagen bal werd weer in het strafschopgebied gebracht en het was Córdoba die zijn hoofd met succes tegen de bal wist te zetten. Wellenreuther zag de bal over hem heen in het doel verdwijnen: 2-0.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd wist de thuisploeg nog twee keer te scoren. De invallers Ogechika Heil en Marc Cardona - die laatste ook uit een hoekschop - zorgen voor de 4-0 eindstand.

Degradatiestress
Op de ranglijst blijft Willem II nog altijd boven 'de streep'. De Tilburgse ploeg staat nog altijd vijftiende, maar moet met angst naar beneden kijken. Sparta heeft slechts een punt minder, maar ook drie wedstrijden minder gespeeld. Fortuna Sittard staat net zoals de Rotterdammers ook op 22 punten, de Limburgse ploeg heeft in vergelijking met Willem II nog twee duels extra te spelen. Hekkensluiter PEC Zwolle heeft drie punten minder, later dit weekend komt die ploeg in wedstrijden in ieder geval op gelijke hoogte.

De stress van mogelijke degradatie zal de rest van het seizoen blijven bij Willem II. Nog vijf duels hebben de Tricolores te spelen om het vege lijf te redden. Punten moeten gepakt worden in de duels met Vitesse, PSV, Heracles Almelo, SC Cambuur en FC Utrecht.